This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Nä, har inte provat men blev intresserad. Jag antar att vi pratar Kampanien här men det är väl någon sån där udda appellation inom regionen. Vi får anropa @chambertin här tror jag, han har koll.Såg en flaska vin gjord på druvor från Pompei på neapels flygplats - Villa dei Misteri från Mastroberardino.
Blev lite fascinerad över företeelsen, men tyckte 99€ var lite mycket för nåt som riskerar vara mer "kul grej" än bra.
Är det nån som provat?
Nope, kan tyvärr inte bidra med info om det vinet.Nä, har inte provat men blev intresserad. Jag antar att vi pratar Kampanien här men det är väl någon sån där udda appellation inom regionen. Vi får anropa @chambertin här tror jag, han har koll.
Förövrigt, Naturalis Historia har jag alltid varit lite sugen på att testa, är detta något liknande tro?
Även solen har tydligen fläckar...Nope, kan tyvärr inte bidra med info om det vinet.
Första Mastroberardino-vinet jag drack hade dock en anknytning till Pompei och var en Lacryma Christi del Vesuvio.
Visa bifogad bild 1216
udda är väl bara förnamnet
http://en.wikipedia.org/wiki/Mastroberardino har en del info om just detta vin...
Vinerna man gjorde på den tiden är inget för min gom. Jag har provat en del som är sötat och kryddat för att efterlikna vinerna från den tidsperioden så jag passar. Intressant som kuriosa, men tämligen äckligt.udda är väl bara förnamnet
http://en.wikipedia.org/wiki/Mastroberardino har en del info om just detta vin...
Nä, har inte provat men blev intresserad. Jag antar att vi pratar Kampanien här men det är väl någon sån där udda appellation inom regionen. Vi får anropa @chambertin här tror jag, han har koll.
Förövrigt, Naturalis Historia har jag alltid varit lite sugen på att testa, är detta något liknande tro?
Njae... den gränsen riskerar att ligga runt 9:- eller tom väsentligt lägre än såFörmodat prisovärt alltså.
Slutklämmen i artikeln hos the Telegraph säger nog allt
För 300 hade de varit värt ett köp osett, men inte för 900...
Nu är det ju Piedirosso and Sciascinoso som dom använder till det här vinet och det är dessa som även används till bl.a Lacryma Christi del Vesuvio (i all fall i Mastroberardinos viner) så man får väl anta att dom har hyfsad koll på hur dessa skall hanteras.En del druvor är riktigt besvärliga.
According to official classification, Villa dei misteri is a Pompeian IGT (Indicazione Geografica Tipica – Typical Geographical Information). Grapes used are 90% Piedirosso and 10% Sciascinoso. The harvest starts at the end of October. The wine was aged for twelve months in barriques, and for 6 additional ones in bottles.
Villa dei Misteri
In collaboration with the Pompeii excavations, the Mastroberardino family started the Villa dei Misteri (or Villa of the Mysteries) project in 1996 that aimed to recreate the wine of the ancient city of Pompeii using the same grape varieties and viticultural techniques of the period.[12] Working with historians and ampelographers, the team examined imprints left in the soil from vine roots as well as DNA testing on grape seeds discovered in the volcanic ash and identified the ancient varieties of Piedirosso and Sciascinoso (also known as Olivella) as the most likely varieties behind ancient Pompeiian wines.[2]
.
.
.
The Villa dei Misteri project has also adopted many of the ancient Roman winemaking techniques including extended maceration following fermentation as well as extended oak aging, even up to ten years for some wine. The project also does not fine or filter the wine prior to bottling.
Sen kan man ju diskutera om 12 mån barrique-lagring är så "ancient Roman wimemaking".