Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Mat tips till Clos du Papillon

Hejsan
Är ny på detta forum. Fick en leverans idag på detta vin.
Vad tycker ni att vi ska äta till det här vinet?
11609-1f416d6955e32b959be03295f6daca45.jpg
 
Last edited:

thunberg

Flaskfantast
Administratör
Hej @Torbjörn Sporre.
Först vill jag säga välkommen till forumet. Sedan måste jag tyvärr be dig om att lägga upp en större bild, jag ser inte riktigt vad det är du har köpt.
 

thunberg

Flaskfantast
Administratör
Vad tycker ni att vi ska äta till det här vinet?
Kom fram till att det nog är denna producent (finns fler Clos du Papillon), Domaine du Closel-Château des Vaults Savennières Clos du Papillon
Chenin blanc som legat på fat, blandning mellan friska syrliga druvor och sådana som plockats senare med lite botrytis. Låter hur trevligt som helst. Jag säger fet fisk eller skaldjur, gärna med lite lätt hetta i kryddorna som balanserar den troliga lilla sötman som kan finnas i vinet. Inte provat det själv men det låter som att det kan vara lite sötma. Kan mycket möjligt även fungera med en skaldjursrisotto eller fet fågel om det är av fatkaraktär i smak.
 
Välkommen Torbjörn!
Min tanke är att detta faktiskt är ett av de få viner som har räckvidden mellan krabba och grillad kyckling. Posta gärna in vad du tyckte!
 
Toppen