Anders Landström
Medlem
Lite hjälp sökes, ska ha en middag med personer som uppskattar god mat och goda viner. Blir en del champagne men också rött vin.
Jag är den första att erkänna att mina rödvinskunskaper är verkligen dåliga så tänkte be om lite hjälp med matförslag och vin.
Tänkte ha en Paul Dethune 2002 som välkomstdricka. Sedan en förrätt med 1988 Veuve Clicquot.
Till huvudrätt blir det antingen rött eller champagne, så en av:
1990 Bruno Paillard Champagne Le Mesnil magnum
1990 Veuve Clicquot Ponsardin Champagne Brut Rosé magnum
2001 Allegrini Amarone della Valpolicella
2004 Barone Ricasoli Chianti Classico Castello di Brolio, magnum
(alternativt köpa på SB, ej beställningssortimentet)
Vet att den här frågan är helt ostrukturerad men det är helt tomt i huvudet just nu vad gäller mat/vin. Vad skulle ni bjuda på, något som inte kräver timmar i köket men som gör en bra mat/vin kombination.
Tacksam för alla idéer här.
Jag är den första att erkänna att mina rödvinskunskaper är verkligen dåliga så tänkte be om lite hjälp med matförslag och vin.
Tänkte ha en Paul Dethune 2002 som välkomstdricka. Sedan en förrätt med 1988 Veuve Clicquot.
Till huvudrätt blir det antingen rött eller champagne, så en av:
1990 Bruno Paillard Champagne Le Mesnil magnum
1990 Veuve Clicquot Ponsardin Champagne Brut Rosé magnum
2001 Allegrini Amarone della Valpolicella
2004 Barone Ricasoli Chianti Classico Castello di Brolio, magnum
(alternativt köpa på SB, ej beställningssortimentet)
Vet att den här frågan är helt ostrukturerad men det är helt tomt i huvudet just nu vad gäller mat/vin. Vad skulle ni bjuda på, något som inte kräver timmar i köket men som gör en bra mat/vin kombination.
Tacksam för alla idéer här.