Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Nu är det officiellt: Sorimentsprovning på Vinkällaren Grappe söndagen 24 mars

Origo Wine

Leverantör
Hej alla!

Om vi har förstått det rätt, är det här den korrekta platsen i forumet för att informera om sortimentsprovningar. Vinmakarna från samtliga producenter kommer vara på plats för att visa upp sina viner och mingla med deltagarna. Förutom dessa, planerar vi att öppna ett bord med lite godsaker från producenter som Keller, Dönnhoff, Willi Schaefer, Zilliken, Schäfer-Fröhlich och Domaine des Baumard.

Frågor om evenemanget: origowine@yahoo.se

Välkomna!


Datum: Söndag 24/3

Tid: 11:00-17:00 (Bransch och Medlemmar i Grappe)

Tid för allmänhet: 13:00 - 17:00

Var: Vinkällare Grappe, Grevgatan 5 114 53 Stockholm

Pris: 250kr


Hur? Gående vinprovning, där du som gäst provar producenternas viner på egen hand och får mingla med flera vinmakare som är på plats. Glas, spottkoppar, etc finns på plats.


OBS! Obligatorisk föranmälan.


Anmälan : Skicka mail med namn till info@grappe.se.


Missa inte en unik provning med flera globala topp-producenter på plats, som presenterar ett urval av sina mest exklusiva viner.
Origo Wine bjuder in till en unik och intim gående vinprovning i en fantastisk miljö på Vinkällare Grappe.

Flera producenter är på plats, många högt eftertraktade namn som tar med sig viner som tillhör den globala eliten. Oavsett om du är nybörjare, expert eller bara nyfiken så är det här en vinprovning du inte vill missa.


Producenter på plats:

  • Luigi Pira (Serralunga d’Alba, Barolo)
  • Marengo (La Morra, Barolo)
  • Selbach-Oster (Mosel)
  • Schloss-Lieser (Mosel)
  • Weingut Haart (Mosel)
  • Clos du Mont-Olivet (Châteauneuf du Pape)
  • Eventuell Wild Cards och överraskningar (obekräftat)
 
Trådskapare
O

Origo Wine

Leverantör
Hej alla!

Det verkar som att många som har velat anmäla sig till vår sortimentsprovning på söndag 24/3 har mötts av beskedet att man ännu inte kan anmäla sig, för att Vinkällaren Grappe behöver lägga in provningen i sitt system.

Vi kan nu meddela att NU går det att anmäla sig! :)

För privata konsumenter som vill vara med kl. 13.00 - 17.00 - anmälan görs genom att maila direkt till: anders@grappe.se

För dig som arbetar i branschen eller med media och vill vara med kl. 11.00 - 13.00 - anmälan görs genom att skicka ett mail till: origowine@yahoo.se

Notera att för att delta, måste du anmäla dig i förväg (som vanligt handlar det om att det finns begränsat antal platser och regler för hur många som får vistas i lokalen samtidigt).

Vinmakarna verkar vara ivriga på att få komma till Stockholm och mingla med passionerade vinälskare. Vi ser fram emot många spännande möten mellan konsumenter och de som faktiskt är ute i vingården och arbetar med vinrankorna (vi har inga "market managers" eller andra former av representanter som häller upp viner i glasen på söndag 24/3, bara vinmakare)

Välkomna!

/Origo Wine
 
Trådskapare
O

Origo Wine

Leverantör
Vi lägger till lite mer information om söndagen 24:e mars.

David Sabon från Clos du Mont Olivet har lovat att bära sin Superman t-shirt (han gjorde succé med denna senast det begav sig - ser ni honom i den, LOVA att kommentera!).

Våra tyska vinmakare talar alla perfekt engelska, så det är bara att språka på. Johannes Haart är känd för sin enorma generositet när besökare knackar på dörren och frågar om man kan få prova något vin (det brukar sluta med att man lämnar bordet med flaskor stående likt Manhattan Skyline), Johannes Selbach är inte bara vinmakare utan legendarisk auktionskommisionär för VDP, liksom sin far (vilket är anledningen att Selbach-Oster självmant har valt att stå utanför VDP, för att undvika intressekonflikter). Prata om jakt med honom och han kommer lysa upp lite extra. Thomas Haag har alltid den där glimten i ögat och om ni samspråkar med honom, med tanke på tyskars fotbollsintresse, snälla, säg åt honom att Liverpool FC är bäst och hälsa från mig... (se dock till att han har hällt upp vinet i glaset först - annars får ni inget).

Gianpaolo Pira's idé om vad som menas med en bra och långväga semester, är att resa till Castiglione Falletto (fotnot: han bor själv i Serralunga d'Alba och kan nästan se Castiglione från sin balkong), till hans fru Tiziana's förtret, som tycker att semester är att resa till havet och bort från alla vindistrikt. Gianpaolo är känd för att vara notoriskt hemmakär, som helst bara vill vara ute i sina vingårdar. Han vill absolut inte lämna Serralunga d'Alba för några utflykter - än mindre resa hela vägen till Sverige! Det gör att hans engelska inte är perfekt, men tala tydligt så kommer ni kunna ha en dialog. Om ni inte vet det, är hans stora passion tryffeljakt - har ni ätit vit Alba-tryffel på de bästa restaurangerna i Langhe, är chansen stor att det är hans tryffelhundar som har grävt fram de bästa exemplaren. Men fråga för guds skull inget om hans tryffelhundar!! Det är religion i Piemonte och en väl bevarad hemlighet som ingen talar öppet om... (se länken nedan):

Tryffeljakt...


Vi vill också nämna att Tiziana är mycket flygrädd och gillar absolut inte att flyga - hennes första flygresa någonsin var just till Stockholm. Det var det året vulkanen Eyjafjallajökull fick sitt utbrott och stoppade allt flyg i Europa. Det slutade med att hon fick återvända med tåg i Italien, en resa som tydligen tog fyra dagar och var full av strapatser (eftersom alla tåg var fullbokade över hela Europa då flygen stod still). De kom hela vägen ner till München, där de skulle behöva vänta ytterligare tre dagar på att komma på tåget, så de lyfte luren, ringde till Taxi Monforte (ja, i Monforte d'Alba) och bad dem hämta upp dem i München. Minen på taxichauffören kan inte återberättas här. ALDRIG mer flyga!!!, ropade hon då och hon har hållit sitt löfte...fram till nu. Så ge henne en extra eloge när hon häller vin i ditt glas och lugna henne gärna genom att säga "det kommer bli bra, Tiziana...". För hon ska ju hem också.

Marco Marengo har bara ett läge: glad. Han skrattar och skojar och får alla att le i sin närhet. Missa inte möjligheten att samspråka lite med honom, men tänk på att här gäller det att blanda lite engelska, lite italienska och lite viftande med armar för att kommunikationen ska fungera, för engelska är inte hans starka sida. Hans fru Jenny, däremot, kommer vara vid hans sida och översätta om det behövs. Vi kallar henne Super-Jenny, för hon fixar allt och alla, när vi behöver någon hjälp, som att få till ett besök hos en vinmakare eller få bord på en restaurang.

Och tillsammans producerar denna lilla skara några alldeles exceptionella viner. Vi hoppas att nu inte bara kommer satsa på de självklara stjärnorna som Riesling GG eller Barolo Vigna Rionda eller Brunate, utan passa på att bekanta er med hela spektret av underbara viner från Frankrike, Italien och Tyskland.

Vi planerar också att ställa upp ett bord där vi häller lite viner från några vinmakare som inte kunde komma med den här gången, men som kommer på en liknande tillställning framöver, som Keller, Dönnhoff, Zilliken, Willi Schaefer, Domaine des Baumard, Giovanni Manzone och...om det nu skulle locka. Mer säger vi inte och inget löfte, för mycket planering återstår, men oavsett vad, tror vi att de som dyker upp på Vinkällaren Grappe söndagen den 24 mars, kommer få en trevlig stund med goda drycker & mingel.
 
Trådskapare
O

Origo Wine

Leverantör
Hej alla!

Angående sortimentsprovningen på söndag, vill vi bara komma med ett förtydligande.

De som var snabba vid tangentbordet och anmälde sig till info@grappe.com har tydligen INTE en säkrad plats, har vi fått höra från Vinkällaren Grappe. Det börjar börjar bli fullt, men det finns platser kvar för de som vill mingla med våra vinmakare och prova deras viner, men då måste ni göra en NY anmälan enligt följande:


För privata konsumenter som vill vara med kl. 13.00 - 17.00 - anmälan görs genom att maila direkt till: anders@grappe.se

För dig som arbetar i branschen eller med media och vill vara med kl. 11.00 - 13.00 - anmälan görs genom att skicka ett mail till: origowine@yahoo.se

För allmänheten tar vi ett inträde på 250 kr, vilket förhoppningsvis ska kännas som överkomligt och som en fair deal, då vi vet att vinmakarna kommer hälla upp många rariteter i glasen. :)

Välkomna!

/Origo Wine
 
Trådskapare
O

Origo Wine

Leverantör
Stort Tack för en kul och givande sortimentsprovning @Origo Wine med både roliga och intressanta diskussioner med vinmakare och introduktion till nya producenter man tidigare inte provat trots avsaknaden av superman t-shirt 😇


Hallåj!

Ett stort tack själv för deltagandet! Det var himla kul att se så många nyfikna vinälskare, som verkade få sitt lystmäte tillgodosett. Våra italienare svettades ymnigt av alla som flockades runt bordet kring Marengo och Luigi Pira (notera att det var dottern Analisa Pira som var med och inte Gianpaolo's fru, som blev nervös av alla rapporter om vulkanutbrott på Island dagarna innan (fullt förståeligt med flygrädsla kombinerat med att det tog flera dagar med tåg att ta sig hem senast hon var i Stockholm, då hela Europas luftrum stängdes ner pga den isländska vulkanen). Johannes, Johannes och Thomas (från Haart, Selbach-Oster och Schloss-Lieser) verkade ha fullt upp vid sina respektive bord (och vilken bred samling av viner från olika årgångar!), Sverker var som en magnet vid sitt bord med ett potpurri av viner från våra övriga producenter, men...David Sabon! Han höll verkligen hov vid sitt bord och bjöd på massor av läckerheter från Chateauneuf-du-Pape med omnejd. Och JA! Vilken besvikelse! Han var ju VÄLKLÄDD som en gentleman! Inte alls någon Superman t-shirt...! Men bara för att bevisa att han visst har förstått sitt rykte från senaste gången det begav sig, ett snapshot från middagen efter sortimentsprovningen:

Superman.jpg


Efter sortimentsprovningen släppte han loss i köket och istället för den propra kostymen, bar han ändå till slut sitt signum, trots allt! :p

Ett STORT TACK till alla som dök upp och gjorde söndagen till en riktigt rolig och trevlig dag!

Origo Wine
 
Toppen