matage
Medlem
Sitter som bäst i planeringsfasen för ett nytt kök och tänkte ta in alla inspel jag kan för goda råd.
Det gamla köket är både dåligt planerat och dåligt placerat så planen är ett nybygge i andra sidan huset. VVS ska vara möjligt att lösa så det är em hygienfaktor löst.
Nya rummet blir nån variant på ett U-kök där "vänstra delen av U" blir en öppen bänkyta/frukostyta, och "toppen av U" är en yttervägg men fönster.
Ingen bra förklaring men skisser kommer väl så småningom
Kyl och Frys är knappt två år gamla och ugn och diskmaskin är jag nöjd med tills vidare.
Planlösningen är en huvudvärk i sig då jag har högre ambitioner än golvyta så när jag tröttnar på att slita mitt hår kring det surfar jag vitvaror istället.
Såg Guggenauhällen @Crist(al)ian 77 postade om och föll ju handlöst men har inte hittat pris på den än.
https://www.gaggenau.com/se/products-list/hallar/400-serien/vario-400-serien/induktion/VI482113
Jag gillar verkligen separata vred snarare än touch även om det inte är nån dealbreaker.
Induktion är ett måste och helst helt flexibel yta och flush-montering och/eller metallram. Bredd 70-80 nånstans så Miele ligger bra till... förutom Gaggenau ovan då
Är det nån som har andra modelled i bakhuvudet att tipsa om?
Sen kommer man till nästa roliga pryl... fläktar!
Nu snackar vi minst 120cm så jag har plats att ställa min fritös/plancha/controlfreak bredvid spishällen vid behov och då ändå vara under fläkten.
Här drömmer jag just nu om en Ilve AGQ120 eller AM120.
Allra helst skulle jag vilja ha med motorn på vinden för minimal ljudvolym men det går att kompromissa med.
Fettfilter i aluminium (klassiska vävda) eller rostfritt? Svårt val.. spelar det nån roll?
Är det nån som har erfarenhet av Ilve eller har andra tips?
Att vilja bygga restaurangkök hemma är fan inte lätt....
Det gamla köket är både dåligt planerat och dåligt placerat så planen är ett nybygge i andra sidan huset. VVS ska vara möjligt att lösa så det är em hygienfaktor löst.
Nya rummet blir nån variant på ett U-kök där "vänstra delen av U" blir en öppen bänkyta/frukostyta, och "toppen av U" är en yttervägg men fönster.
Ingen bra förklaring men skisser kommer väl så småningom
Kyl och Frys är knappt två år gamla och ugn och diskmaskin är jag nöjd med tills vidare.
Planlösningen är en huvudvärk i sig då jag har högre ambitioner än golvyta så när jag tröttnar på att slita mitt hår kring det surfar jag vitvaror istället.
Såg Guggenauhällen @Crist(al)ian 77 postade om och föll ju handlöst men har inte hittat pris på den än.
https://www.gaggenau.com/se/products-list/hallar/400-serien/vario-400-serien/induktion/VI482113
Jag gillar verkligen separata vred snarare än touch även om det inte är nån dealbreaker.
Induktion är ett måste och helst helt flexibel yta och flush-montering och/eller metallram. Bredd 70-80 nånstans så Miele ligger bra till... förutom Gaggenau ovan då
Är det nån som har andra modelled i bakhuvudet att tipsa om?
Sen kommer man till nästa roliga pryl... fläktar!
Nu snackar vi minst 120cm så jag har plats att ställa min fritös/plancha/controlfreak bredvid spishällen vid behov och då ändå vara under fläkten.
Här drömmer jag just nu om en Ilve AGQ120 eller AM120.
Allra helst skulle jag vilja ha med motorn på vinden för minimal ljudvolym men det går att kompromissa med.
Fettfilter i aluminium (klassiska vävda) eller rostfritt? Svårt val.. spelar det nån roll?
Är det nån som har erfarenhet av Ilve eller har andra tips?
Att vilja bygga restaurangkök hemma är fan inte lätt....