Nytt vin från Tenute Olbios - Cangrande.17

Diskussion i 'Produktnyheter' startad av Carliot Fine Wine Imports, 4 juli 2019.

 1. Tenute Olbios i norra Sardinien har ju gjort succé med sin Vermentino di Galura DOCG - Lupus in Fabula. Ägaren Daniela Pinna och exportchefen Chiara Meloni kom nyligen till Sverige och gjorde ett par uppskattade provningar med Munskänkarna. Vi kunde då presentera deras senaste vin - Cangrande.17. Till skillnad från deras tidigare röda vin Nessuno, så är detta även lagrats 12 månader på ekfat. Vinet består av 70% Muristellu och 30% Cannonau (Granacha). Årgången är 2015 och alkoholhalten endast 11,6 vol%.

  Doft: Stor och komplex doft med mycket örter och kryddor.
  Smak: Upplevelsen i munnen är bärighet och en lätt syra som fint matchar tanninerna. Ett matvin som passar i de flesta sammanhang.
  Lagringspotential: Vinet kan utvecklas ytterligare några år i källaren.
  Passar till: Kötträtter som biff tartare, kryddig fisksoppa, t ex cacciucco alla livornese, risotto med rosésallad, bruschetta. Blir också bra sällskap till en bricka med italienska ostar och charkuterier.

  Detta vin var det allra mest populära på provningarna med Munskänkarna och vi sålde slut på de lådor vi hade redan efter några dagar. Men nu har vi fått hem en pall till och vinet kan beställas på Tidblomgroup.se - direktlänk här >>>

  Namnet Cangrande.17 kommer sig av att man år 2017 på den stora vinmässan Vinitaly i Verona utsågs till årets bästa vin från denna region. Etiketten är bland det mer häftiga vi har sett på länge! Man följer upp varg-temat (Lupus) men med en helt annan kraft, liksom vinet...

  upload_2019-7-4_19-12-54.jpeg upload_2019-7-4_19-13-55.jpeg

  Daniela Pinna i sin vinkällare.
   

Dela sidan