Orange wine

Diskussion i 'Produktnyheter' startad av handlavin.se, 13 februari 2014.

 1. handlavin.se

  handlavin.se Leverantör

  Hej alla,

  Det var ett tag som jag funderade på att kasta in handduken när det gäller min vinförsäljning (svårt att sälja på nätet) men har nu bestämt att arbeta på ett litet annat sätt under 2014 för att få ekonomin att gå ihop och kunna hinna försörja mig på annat. Istället för leveranser varje månad (och väldigt mycket arbete på heltid) så blir handlavin.se nu istället en liten medlemsklubb med leveranser cirka en gång i kvartalet och jag lägger fokus under 2014 på ännu mer ekologiska och biodynamiska viner från Österrike. Lite nyheter som jag tycker är värt att pusha för lite extra är från den ekologiska vingården Stagård som ligger ett stenkast från Wachau.
  [​IMG]

  Nyheter från Stagård är ett Orange Wine som fått jäsa spontant på 750-liters stenfat (införskaffat från ett kloster fd. fat för spritproduktion) och med druvsorten Grüner Veltliner och med en alkoholhalt på hela 15 % och dofter som mocka, vanilj, muskot, blodapelsiner, syrliga limeskal, torkad frukt och örter som kamomill och lavendel upplevs och även en pepprighet som är typiskt för Grüner från Niederösterreich. Vinet skall dekanteras i timmar innan och kan annars upplevas lite animaliskt i sina toner om det inte får tillräckligt med syre.
  http://handlavin.se/vinbutik/124-gruner-veltliner-steinzeug-orange.html

  Något annat kul som vi kommit över är ett fåtal flaskor av Grüner Veltliner d.u årgång 2006 som vi kommit över från deras privata vinkällare, en årgång som annars varit slutsåld länge. http://handlavin.se/vinbutik/125-gruner-veltliner-2005.html

  Från Stagård har vi med vårt nya upplägg där vi inte behöver sitta på egna lager totalt 13 viner från deras vingård på totalt 11 hektar.

  Från vingården Gsellmann & Andreas (fd. Gsellmann & Hans) som kör ett biodynamiskt tänkande och är medlemmar i Pannobile där bland annat Pittnauer ( Importör:Wicked Wine) och 7 andra vingårdar har skapat en organisation tillsammans har vi nu både spontanjäst Blaufränkisch, Chardonnay, Weissburgunder (Pinot Blanc) och även denna vingård har öppnat upp sin egna vinkällare och låtit oss köpa ett fåtal flaskor av en Pinot Noir 2004 samt en Cuveé från 2006 och det är årgångar som är svårt annars att hitta när det gäller Österrike.

  Den biodynamiska vingården Alex Koppitsch som tidigare var anställd hos Pittnauer som källarmästare har kommit med en rad olika viner från sin vingård på 5 hektar och ingen svavling på faten utan endast en mycket liten sådan i samband med buteljering och samtliga viner får jäsa helt spontant.
  Vinskribenten Magnus Ericsson från Helsingborgs Dagblad och Tidningen Mat och Vänner är en av många som blivit mycket förtjusta i vinerna från Koppitsch. http://hd.se/mat/uppkorkat/2013/09/24/tva-ganger-blaufrankisch-sommarens-druvsort/#more-7696

  [​IMG]
  Så jag hoppas att mitt nya upplägg kommer uppskattas och den 3 mars bär det iväg till Österrike för att besöka samtliga vingårdar och sedan paketera ihop kunders beställningar på plats i Österrike. Lite info om hur det fungerar och när man senast måste beställa etc. eftersom vi inte är en vanlig butik kan man läsa i vårt senaste nyhetsbrev.

  http://admin.getanewsletter.com/t/pm/528391666120/ (Hur beställer man och när? etc.)

  Med vänliga hälsningar

  Peder Molin
  Handlavin.se
   
  Last edited: 13 februari 2014
  sunqan gillar detta.
 2. Wish-IT AB

  Wish-IT AB Leverantör

  Jag gillar verkligen att se att andra i branschen på en mindre skala väljer att fördjupa och specialisera sig i en segment. Österrikes viner är inte många men det finns goda. Ett gammalt minne av en upplevelse i Vienna kommer plötsligt tillbaka.
  Vi jobbar med Loire viner
   
 3. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Välkommen till forumet! Loire är kul, bra val att jobba med. :)
   
 4. Wish-IT AB

  Wish-IT AB Leverantör

  det blir spännande med mat, helt säkert.
   
 5. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Jo, men jag gillar många Loire-viner även utan (även söta). Smakar ett vin inte bra utan mat så skulle jag aldrig få för mig att prova det TILL maten. Tvärtom funkar dock...
   

Dela sidan