OT: Fact or Fiction om champagne

Diskussion i 'Övrigt' startad av chamkat, 8 maj 2013.

 1. chamkat

  chamkat Medlem

  Har vart runt på massa champagneprovningar där man hör en hel del skrönor och spännande historier. Även i böcker förekommer en hel del intressant information. Det som framförallt fångar en är de otaliga citat och historier som finns. Tänker att det skulle vara roligt att reda ut vad som är fakta och vad som är historier. Jag drar av några som ligger top-of-mind för mig och lägg gärna till fler om ni har. Men framförallt, sant eller falskt?

  Dom Perignon efter att i otaliga år ha försökt få bort bubblorna ur champagnen, smakar den och säger:"Come quickly, I'm tasting the stars"

  Pupitren och remuage-tekniken togs först i bruk av VC på initiativ av änkan själv som kom på hur man fick vinet klart, innan dess var all champagne grumlig.

  Winston Churchill hade en kärleksaffär med dåvarande änkan i Pol Roger-huset. Cuvée Winston Churchill gjordes för att hedra denna kärleksaffär.

  "Hålet" i botten på flaskan kom först till för att få bättre hållbarhet i flaskan (så att den inte skulle sprängas av trycket), idag finns den bara kvar för att man stackar flaskorna så under den automatiserade remuagen.

  Den enda champagne som gjordes Brut för typ 100 år sedan gick på export och hade märkningen, "Made for Export". Detta för att stackars fransmännen inte skulle råka få tag på en torr skumpa, då allt de drack hade högra dosage på den tiden.

  Det fastslogs att Winston Churchill drack en flaska champagne om dagen efter att han åkt till en koloni i Afrika för att mäkla fred. Reportern frågade honom "Hur lång tid tror du det att mäkla fred?" Varpå han svarar "30 dagar". Hur kan du vara så säker undrar journalisten som anser att konflikten är svårlöst - "Jag har bara 30 flaskor champagne med mig".
  Och om denna är sann, var det mag eller halvmag? =]

  En start iaf.

  Mod: Som topicen säger är detta lite OT så kanske platsar bättre i en annan avdelning...

  /Chamkat
   
 2. Elvis

  Elvis Medlem

  SV: OT: Fact or Fiction om champagne

  Winston Churchill lär ha druckit en pint champagne om dagen, engelsman som han var.
   
 3. Viator72

  Viator72 Medlem

  SV: OT: Fact or Fiction om champagne

  Han drack väl champagne till frukost va? Men det är viktigt att poängtera att Churchill ansåg det ovärdigt att bli full, och att man skulle sprida ut sitt intag och alltid inta alkoholen i samband med måltider. Kanske det i kombination med champagnen som gjorde att han var frisk så länge! :)
   

Dela sidan