vininfo.nu
Medlem
Paprika är lite vedertaget en av cabernetfamiljens huvudkaraktärer och dessutom unik för dessa då den nästintill inte förekommer i andra druvsorter. Universitetet i Bordeaux har visat att den är signifikant i 70% av viner gjorda på Cabernet sauvignon, 52% i Cabernet franc och 13% i Merlot. Dessutom är det samma kemiska substans bakom karaktären som i just paprika.
Ändå så undviker Systembolaget nästintill konstant karaktärsbeskrivningen paprika. Just nu så är det tre viner som listas när man fritextsöker, mot 43 viner om man gör motsvarande sökning på norska Vinmonopolet.
Varför?
Är detta ett uttryck för att paprika har en negativ klang?
Vad tror ni?
Använder ni paprika som beskrivande karaktär?
Ändå så undviker Systembolaget nästintill konstant karaktärsbeskrivningen paprika. Just nu så är det tre viner som listas när man fritextsöker, mot 43 viner om man gör motsvarande sökning på norska Vinmonopolet.
Varför?
Är detta ett uttryck för att paprika har en negativ klang?
Vad tror ni?
Använder ni paprika som beskrivande karaktär?