Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Passande barolo till råbiff?

Jerobaum

Medlem
Middag på lördag, råbiff med tydliga italienska influenser. Det blir hängd flankstek med lite tillbehör. Typ schysst olivolja, friterad kapris, parmesan, någon typ av ört, kanske chips med tryffel.

Söker något passande Barolo. Har följande att välja på redan i källaren:
  • Aurelio Settimo Rocche Dell'annunziata 2010
  • Ruggeri Corsini, Bussia Barolo 2011
  • Viberti Giovanni, Barolo La Volta Riserva 2011
  • Marcarini La Serra Barolo 2011
Tänker mig att något mer aromatiskt med "lättare" tanniner passar bra. Typ från La morra eller montfort d'alba
 

karl.1480

Medlem
Rått kött har mycket umami och tillsammans med strävheten från röda viner blir det väldigt metalliskt. Desto mer tannin desto värre blir det. Spara på dina fina Baroli och kör något med betydligt mindre tanniner. Om du har någon josig dolcetto eller kanske till och med en pelaverga liggandes så kör något sånt istället :).
 

kayaker

Cyklist
Rått kött har mycket umami och tillsammans med strävheten från röda viner blir det väldigt metalliskt. Desto mer tannin desto värre blir det. Spara på dina fina Baroli och kör något med betydligt mindre tanniner. Om du har någon josig dolcetto eller kanske till och med en pelaverga liggandes så kör något sånt istället :).
Samtidigt så finns det få saker som kan rå på kärva tanniner bättre än rått kött. Med en krämig potatisgratäng till så är saken biff! :)
 
Trådskapare
Jerobaum

Jerobaum

Medlem
Skulle typ fett kunde balansera det? Smält eller brynt smör med tryffel alternativt majonnäs med någon ört kanske?
 

kayaker

Cyklist
suveränt. och vilken barolo skulle du rekommendera? aurelio eller marcarini är jag sugen på. inte testat någon av dem ännu
2010 är en toppårgång som mår bra av att ligga till sig så 2010:an bör nog helst få vila några år. Samtidigt så kan det vara bra att prova av om man funderar över kompletterande inköp, så nyfikenheten är en viktig faktor. I korthet brukar jag använda följande strategi:
Välj det vin du är mest nyfiken på. Om du har flera som du är ungefär lika nyfiken på så väljer du det som troligtvis är mest tillgängligt i dagsläget.
 
Toppen