Gurto
Medlem
Var i Köpenhamn och blev medtagen till Paté paté i Ködbyen. Väldigt spartansk och hipsteraktig miljö. Personalen var lite märklig - arrogant och inte speciellt trevliga. Jag hade nog en bild av danskar som rätt öppna och trevliga med i Köpenhamn känns det som att folk är väldigt tillknäppta. T.o.m. de lite flummigare hipsters verkar ha en liten inneboende fascist i sig. Nåja, trots arrogans och rätt taskig service var maten vettig och förtjänar några rader (var tre i sällskapet):
Förrätter:
Gurksallad med feta, granatäpple, mandel, körvel och mynta
Riktigt frisk och örtig. Roligare än den lät
Oxhjärta med parmesan, kapris och brynt smör
Gott och järnigt köttig
Kalvtartar med syltad svamp, smörstekt bröd och dijonmajo
Också bra - grovmalt bra kött balanserad med syrliga och kryddiga tillbehör
Varmrätter:
Saffransbrässerad marulk, fänkål, ärter, smör och picklad rödlök
Helt ok - tycker dock bättre om marulk med stekt/grillad yta. Blir lite trådigt.
Risotto med svamp, spenat och vitlök
Välgjord risotto - bra men inget speciellt
Onglet med krutonger, grillade morötter och mojo rojo
Bra kötträtt. Får mycket spanska/kanariska vibbar iom såsen
Ost: Stämde inte med vad servitören sade så vi fick gissa lite. En nötig vitmögel, manchego, rökt ost och någon blåmögel. Alla bra men blåmögeln var lite tam.
Alla viner vettiga men inget speciellt. Det som var minnesvärt för att det var annorlunda (på ett bra/kul sätt) var Juris, Pinot Noir Selection, Burgenland, Österrike, 2010 Klassisk ganska elegant Pinot-frukt med rökig doft av slocknad vedbrasa. Kul.
Tråkigt att de bara hade ett sött vin på listan - någon lätt och tropisk Sauternes.
Sammanfattningsvis (vi kör på min skoltids betyg IG-MVG):
Service: IG
Mat: VG
Viner: G+
Förrätter:
Gurksallad med feta, granatäpple, mandel, körvel och mynta
Riktigt frisk och örtig. Roligare än den lät
Oxhjärta med parmesan, kapris och brynt smör
Gott och järnigt köttig
Kalvtartar med syltad svamp, smörstekt bröd och dijonmajo
Också bra - grovmalt bra kött balanserad med syrliga och kryddiga tillbehör
Varmrätter:
Saffransbrässerad marulk, fänkål, ärter, smör och picklad rödlök
Helt ok - tycker dock bättre om marulk med stekt/grillad yta. Blir lite trådigt.
Risotto med svamp, spenat och vitlök
Välgjord risotto - bra men inget speciellt
Onglet med krutonger, grillade morötter och mojo rojo
Bra kötträtt. Får mycket spanska/kanariska vibbar iom såsen
Ost: Stämde inte med vad servitören sade så vi fick gissa lite. En nötig vitmögel, manchego, rökt ost och någon blåmögel. Alla bra men blåmögeln var lite tam.
Alla viner vettiga men inget speciellt. Det som var minnesvärt för att det var annorlunda (på ett bra/kul sätt) var Juris, Pinot Noir Selection, Burgenland, Österrike, 2010 Klassisk ganska elegant Pinot-frukt med rökig doft av slocknad vedbrasa. Kul.
Tråkigt att de bara hade ett sött vin på listan - någon lätt och tropisk Sauternes.
Sammanfattningsvis (vi kör på min skoltids betyg IG-MVG):
Service: IG
Mat: VG
Viner: G+