Professionella vinresor

Diskussion i 'Resor' startad av merlotsmile, 9 november 2014.

 1. merlotsmile

  merlotsmile Medlem

  Jag var på en whiskytrip i Skottland för någon månad sedan. Har aldrig varit på organiserade dryckesresor men fick blodad tand. Det var fantastiskt roligt och inspirerande att åka runt i fem dagar tillsammans med likasinnade dryckesentusiaster. Många av dem jobbade med drycker och resten var intresserade på nerdnivå. Det blir en helt annan sak än att göra en resa på egen hand :). Att resa tillsammans med likasinnade människor ger liksom en extra dimension till hela upplevelsen. Men hur vanligt är det att sådana här "proffs"-resor arrangeras och var hittar man dem?

  Det finns ju ett antal aktörer i Sverige som arrangerar vinresor. Här t.ex http://www.munskankarna.se/Vinresor.aspx . Utan att ha testat någon av dem så känns det som att man skulle vilja ha en extra nivå av engagemang och fokus (dvs typ den intressenivå som finns här på forumet). Är det någon som har testat någon av aktörerna? Någon som kan rekommenderas? Finns det bättre arrangörer från andra länder? Vilken typ av vinresor gör ni på finewines? Vi kanske skall sätta ihop en finewinesresa??? :D
   
  MartinE, Larseman och Mattias Schyberg gillar detta.
 2. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Har aldrig provat att åka på vinsemester med likasinnande, men visst tusan borde det vara en berikande upplevelse. Att arrangera ihop via forumet låter som en mycket trevlig idé. Kan tänka mig att det krävs en eller flera eldsjälar som sköter om en sådan verksamhet dock. :)
   
 3. kayaker

  kayaker Cyklist

  Jag tror att de nördigaste ordnar resorna själv efter kontakter med importörer och andra lämpliga kontakter. De mer professionella svenska arrangörerna vänder sig till en bredare publik med gott om pengar.
  Jag tror absolut mer på Finewinesresor. Det finns ju folk här med rätt bra kontakter.
   
 4. Segol

  Segol Medlem

  Det är en bra idé men som @Matlen säger lär det krävas att ett par eldsjälar samordnar och tar beslut, jag gillar tanken
   
 5. merlotsmile

  merlotsmile Medlem

  Ja en finewinesresa vore spännande men tveksamt om någon har tid att arrangera :).
  Men verkar dåligt med tips på researrangörer på "finewinesnivå" så jag antar att man får sätta ihop sina resor själv.
   
 6. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Skulle väl då vara de tämligen unika resor som Richard Juhlin arrangerar, men där går nog inbjudan bara ut till medlemmarna i hans Champagneklubb. Prisnivån på dem är... rätt ambitiös om vi säger så.
   
  merlotsmile gillar detta.
 7. merlotsmile

  merlotsmile Medlem

  Aha, "Pengar är till för att rulla" är en devis jag lever efter :rolleyes:. Man kanske skulle gå med i den där champagneklubben :cool:. Frågan är bara vad det är för folk som är med på resorna :)
   
 8. kayaker

  kayaker Cyklist

  Jag arrangerar mina och, åtminstone delvis, en del kompisars cykelresor och längdskidresor så jag kan tänka mig att lägga lite tid på att försöka få ihop något. Jag har dock inte så mycket kontakter som en del andra.
   
  Mattias Schyberg gillar detta.
 9. merlotsmile

  merlotsmile Medlem

  Det vore ju verkligen super :):) . Vore ju hur kul som helst!!! För visst borde det finnas intresse????
   
 10. Jos

  Jos Medlem

 11. merlotsmile

  merlotsmile Medlem

  Inledde med att länka till ett antal resor i första inlägget ( bl.a de du nämner). Frågan var om dessa är tillräckligt "proffsiga" för att passa en person med nerdigt intresse på finewinesnivå. Men du tycker alltså det??
   
  Last edited: 12 november 2014
 12. kayaker

  kayaker Cyklist

  Arrangörerna är nog proffsiga - jag vet att en del av dem absolut är det. Problemet är väl att kunderna nästan uteslutande är icke-nördar.
   
 13. merlotsmile

  merlotsmile Medlem

  Ja det var det jag menade med att referera till min whiskyresa där alla var proffs eller amatörnerd ... finns dessa resor och hur får man tag på dem :)
   
  Last edited: 12 november 2014
 14. Jos

  Jos Medlem

  Njaaa.... kanske. Men jag kanske missförstod frågeställningen. Jag antog att vinresor per definition är på tillräckligt hög nivå för de flesta men jag kanske bör läsa ditt inlägg lite mer bokstavligen. Som proffs har du väl således något/några specialområden och då handlar det väl snarare om att du kanske först och främst ska titta på resor till områden som ligger lite utanför ditt profession för att ha maximalt utbyte.

  Om du exempelvis är proffs på Champagne med åtskilliga besök i byarna, hos de flesta husen och hos de kändaste odlarna i bagaget tror jag det blir svårt att få något större utbyte av en "lyxig Champagneresa" som anordnas av Juhlin, - även om det säkert blir kul.
   

Dela sidan