Restaurang Hantverket, Stockholm

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av thunberg, 22 november 2018.

Etiketter:
  1. thunberg

    thunberg Flaskfantast Moderator

    I veckan besökte jag Hantverket i Stockholm med ett större sällskap från företaget jag jobbar för. Hantverket har en satt meny för sällskap över 6 personer så istället för en massa velande (och översättande, engelsktalande i gruppen) var det bara att luta sig tillbaka. Började med en ginbaserad drink som påminde mycket om en mojito blandad med glassen piggelin. Fräsh och lättsvept.

    Till maten drack vi genomgående 1997 Domaine Chamonard Morgon Le Clos de Lys som trots sin ålder hade en hel del frukt, syra och dammiga tanniner kvar. Passade bäst till rotsellerin (se längre ner).
    upload_2018-11-22_10-58-19.png

    Första serveringen, en struva med vispad anklever och portvinssylt, täkt med parmesan. Svår att äta snyggt, struvan föll i bitar och det var fullt med smulor och onödigt kladd. Varför man valt att servera på en struva kan jag inte förstå, gjorde varken till eller från. I övrigt bra smaker.
    upload_2018-11-22_11-2-51.png

    En mycket vacker kyld soppa på gröna tomater och kålrabbi och sotad avokado med ett litet sting var fullkomligt lysande.
    upload_2018-11-22_11-3-14.png

    Så var även tredje serveringen, bakad rotselleri med konfiterad lök, hollandaisesås och brynt smör. Magiskt gott! Med vinet som jag nämnde tidigare blev det en underbar matchning mellan rotsellerins sötma, såsens fetma och vinets syrlighet.
    upload_2018-11-22_11-3-40.png

    Det kryddstekta reninnanlåret var perfekt stekt, mört och saftigt. Med på tallriken finns Karl-Johansvamp, knaprig grönkål, inkokt lök och en kräm på aubergine. Grönkålen kändes som ett onödigt tillägg, resten satt perfekt.
    upload_2018-11-22_11-3-55.png

    Den avslutande desserten änglamat med lingon kunde jag skippat. Oinspirerande och smakerna satt inte som de skulle. Sötman slog igenom och syrligheten i lingonen passade inte in.
    upload_2018-11-22_11-4-13.png

    På det stora hela en riktigt bra matupplevelse som jag kan rekommendera. Ett extra plus till servicen som var kvick, positiv och gav ett lugnt intryck. Ett återbesök är garanterat.
     

    Bifogade filer:

    Crist(al)ian 77, magnum, Jos och 7 andra gillar detta.
  2. Poussard

    Poussard Medlem

    @thunberg När jag var på Hantverket provade jag alla deras desserter, och tyckte faktiskt ängamat var den bästa.
     
    thunberg gillar detta.
  3. Jos

    Jos Medlem

    Deras råbiff är på min topp 5
     
    Poussard gillar detta.
  4. thunberg

    thunberg Flaskfantast Moderator

    Du ser, smaken är som baken
     
    Poussard gillar detta.
  5. petterkalle

    petterkalle It´s just wine, drink it

    Gäller i högsta grad för vin också!
     
    thunberg och Poussard gillar detta.
  6. IsKr

    IsKr Medlem

    Måste säga att dina restaurangupplevelser är utomordentligt trevlig läsning. Det ger en annan känsla och flöde som man inte kan utläsa från tex White guide. Att du presenterar middagen från början till slut är säkert en bidragande orsak.

    För mig som bor långt bort är det är det trevligt då jag inte själv kan besöka dessa ställen allt för ofta. Krogrecensioner i tidningar/nätet ger ofta en annan känsla som inte alltid avspeglar verkligheten. Nog för att allting färgas av skribenters preferanser och en del restaurangers dagsform.
     
    Tomas Lindblom, Elvis och thunberg gillar detta.
  7. Kevin L

    Kevin L Medlem

    Rolig läsning!
    För mig är Hantverket en av Stockholms bästa krogar i den prisklassen.
    Deras råbiff är 10/10 poäng!
    Brukar alltid rekommendera restaurangen när folk ska ut och käka.
     
    Tomas Lindblom gillar detta.
  8. Tomas Lindblom

    Tomas Lindblom fd Deppodi Moderator

    Efter att ha läst recensionen här så var det också den senaste restaurangen jag hade i huvudet, så när jag fick frågan "Vart ska vi äta då?" så blev svaret "Hantverket skulle vara kul att testa". Så det blir ett besök där näst vecka :).
     
    Kevin L och thunberg gillar detta.
  9. Tomas Lindblom

    Tomas Lindblom fd Deppodi Moderator

    Tack @thunberg och @Kevin L, utan era kommentarer hade jag inte hittat den här restaurangen.
    Jag var där igår och är mycket nöjd med mitt besök! De hade verkligen lyckats bra med att sätta smakerna i sina rätter. Snabb och trevlig service. Lagom ljudnivå trots fullsatt. Kommer absolut att gå tillbaka!


    1.JPG
    Struva med vispad anklever, parmesan och portvin


    2.JPG
    Bläckfisk från västkusten med zucchini, chorizo, torkade oliver och lagrad fetaost



    3.JPG
    Friterad piggvar med blomkål och tryffelremoulad, citron och parmesan


    4.JPG
    Kryddstekt reninnanlår med aubergine, Karl-Johansvamp, grönkål och inkokt lök


    5.JPG
    Glasspinne med choklad, mint och pistagenötter
    Nyfriterad munk med äppelglass, äppelkompott och mandel
     
  10. Johan Ahlberg

    Johan Ahlberg Medlem

    För er som besöker Restaurang Hantverket. Missa inte att beställa Isterband-rätten.
    Den är helt sagolik och bästa rätten på menyn!
     
    gece och Tomas Lindblom gillar detta.

Dela sidan