Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Restaurang いと、ITO (Kyoto)

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Magisk restaurang som tar sikte på det franska köket ur ett extremt kaiseki-perspektiv.

When in Kyoto: GO THERE!!!

Alla rätterna på japanskt vis med japanska förstklassiga råvaror men med ett litet franskt stuk. Mest visuellt.

Vi klarade av deras sakkar. De har ett utbud på ca 15 ST, men om man tar bort bybbliga och lagrade är man nere på just under 10 st. 7 av dessa är sakkar som inte går att få tag i med mindre än att man är vän med rätt personer.

Här är bilderna från vår första kväll i detta paradis:
PXL_20220415_091404392.jpg
PXL_20220415_090825983.PORTRAIT.jpg
PXL_20220415_092607960.jpg
PXL_20220415_092702899.jpg
PXL_20220415_093756828.jpg
PXL_20220415_094103146.jpg
PXL_20220415_095121728.jpg
PXL_20220415_095643820.PORTRAIT.jpg
PXL_20220415_100406919.jpg
PXL_20220415_100502137.jpg
PXL_20220415_100722152.jpg
PXL_20220415_102110832.jpg
PXL_20220415_102846383.PORTRAIT.jpg
PXL_20220415_104517699.PORTRAIT~2.jpg
PXL_20220415_110429902.jpg
PXL_20220415_110447682.jpg
PXL_20220415_112600018.jpg

PXL_20220415_113802435.jpg
PXL_20220415_113938908.jpg
PXL_20220415_115147486.jpg

Fick bara attacha 20 bilder, så desserten kommer i nästa inlägg.
 
Trådskapare
StefanAkiko

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Och här är sista bilden:
PXL_20220415_120814940.jpg

Dessert med ej insaltade körsbörsblommor och -blad (är ju säsong nu!). Friterad rismochi med AN (bönpasta av azukibönor) och några perfekta jordgubbar...

Galet underbart!!!

Och det är sjukt unga killar som driver detta etablissemang. Startade just innan COVID lade sordin över alla serviceföretag. Men, de har klarat sig. Trots motgångarna. De är starka och när de plötsligen får medvind lär de köra överljudsfart mot 3 stjärnor.

Tycker att de idag tangerar 2 syrjörnor även om Michelinfolket helt missat deras existens.

På japanska Tabelog-sajten har denna restaurangen bland de högsta betygen i Japan och över 1000 betygsättare...

Dyrt idag. Kommer vara fortsatt dyrt efter en syrjärna.
Kommer bli rävligt dyrt då de får två.
Galet snuskdyrt då de får tre stjärnor...

De här tre killarna kommer inte ge sig i första taget. Restaurangen har counter seats som rymmer 7 personer och ett partyrum som tar 6 Pers.

Varmt rekommenderat!
 
Trådskapare
StefanAkiko

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Korrigering!
Michelinfolket har faktiskt hittat åt dem och etiketterade dem med en mycket välförtjänt stjärna.
För oss kostade kvällen knappt 3 lök per person, dryckerna inkluderade.
Fler stjärnor kommer.
Priset kommer bara gå upp…
 
Toppen