SV: Restaurang LUX
Blev vinpaketet till. Vet inget om vinerna sedan tidigare och har ingen aning om "värdet" på paketet, men vinerna var, i jämnförelse med andra restaurangers vinpaket, helt ok. Förstår dock inte hur man tänkte när man parade ihop det andra vinet, som var rätt syrligt, med den maträtten som också var väldigt syrlig.
Följande rätter och vin serverades hur som helst:
vinsjuden gös från hjälmaren med spishalstrad pilgrimsmussla,
persilja, majrova och brynt smör
Hugel et fils, jubilee hugel, alsace, 2007
lättrökt och sotad renkalv från övertorneå med gröna ärtor,
shiitake, krassekräm och syrad grönkål
Domaine oliver pithon cuvé laiis, côtes du catalan, 2009
ingrid marie äpple med hasselnötter
vitlökskryddat stekt fläsk från domta gård med smörkokt rattepotatis,
karamelliserad purjolök och sojarostad lök
Planets de nin, priorat, 2010
hjortron från järpen med vaniljmjölksorbet,
frusen gräddfil och maräng
Demeter zoltan birtokbor edes, tokaij, 2011
trädgårdschoklad och marmelad
För att återgå till efterrätten så förstår jag inte hur Lux, med den filosofi de presenterar med snack om säsong och att skörda i exakt rätt tid, kan servera några skrumpna tinade hjortron i en efterrätt. Avslutar med att citera min sambo "det var sjukt äckligt".