Mattias Schyberg
Administratör
Besökte denna trevliga restaurang igår kväll. Stället leds av det nya stjärnskottet Frida Ronge. Stilen på stället är japanskt men med mycket svenska influenser, läs mer om stället här: http://www.restaurangvra.se/
Totalt sett så var jag och frugan mycket nöjda, men några små justeringar kan nog krävas för att stället skall nå toppklass och fina stjärnor. Först och främst är lokalen "undermålig". Man sitter som i en avgränsad del av hotellet där mycket stoj och ljud från andra delar av byggnaden letar sig in lite för lätt. Det känns lite som en uppiffad sushibar. Det andra klagomålet är hotellets ventilationsaromer (om det nu är så) där en tydlig vanlijton hela tiden känns närvarande medan man äter. Inget stort problem, men störande för en sensoriknörd. Vi påtalade detta lite försynt men det var inget som de hade uppmärksammat. Inte konstigt dock om man arbetar i lukten hela dagarna.
Utöver dessa små skitklagomål så var allt annat fantastiskt bra. Maten var superb, servicen i toppklass och atmosfären som helhet lysande. Väl värt ett besök.
Vi valde menyn "Chef's Choice" som är en avsmakningsmeny med en mängd olika rätter, det landade i 9 totalt. Till detta tog vi dryckesmenyn, men där vi bad om att få tonvikten åt vin, istället för diverse Saké och öl. Vi fick dock testa lite sånt också. Det vi drack till var inte särskilt minnesvärt men fyllde sin funktion väl. Har inte heller några noter att komma med.
Första rätten
Rätt och slätt ostron spicade med lite blandade kryddor. Glömde att ta en bild, men det smakade just ostron med lite god sås med en gnutta citrus. Drack en bättre Saké (grand cru-status) till detta och det funkade kalas.
Andra rätten
Sashimi med lite blandade fisksorter, mest speciellt var den råa makrillen, den var dock roligare än god. Totalt sett underbart gott.
Tredje rätten
Pilgrimsmusslor med diverse svamp och "musselrom" (det orangea). Helt fantastiskt gott och en av kvällens höjdpunkter.
Fjärde rätten
vRÅs signaturrätt. Löjrom, någon fisk och en helt fantastisk smörsås med picklade rödlöksbitar som bröt av och gav en häftig effekt varje gång man fick in en bit i munnen. Klart den godaste rätten.
Femte rätten
Sushi med lite olika fiskar och en köttbit på slutet. Ganska ordinärt ändå, men jättegott såklart.
Sjätte rätten
Sushi x2. Inte min favorit, gillar inte sushirullar. Godast var den friterade kycklingen inlindad i gurka med japansk majonäs.
Sjunde rätten
Löjrom och posherat ägg med andra trevliga tillbehör. Mycket gott, rent av en höjdare.
Åttonde rätten
Variant av råbiff på kalv med ett vaktelägg på toppen. Fullt ut gott, men råbiff är det synd att kalla rätten. Rått kött var det dock...
Nionde rätten
Sorry att jag var så het på gröten att jag glömde ta kort innan jag hade hunnit ta mig ett par bett. Choklad och karamell kryddat med havtorn och Shiso. Mycket gott och en trevlig avslutning på kvällen. Till detta dracks japanskt sött plommonvin som smakade som söt Umeboshi ungefär.
Totalt sett så var jag och frugan mycket nöjda, men några små justeringar kan nog krävas för att stället skall nå toppklass och fina stjärnor. Först och främst är lokalen "undermålig". Man sitter som i en avgränsad del av hotellet där mycket stoj och ljud från andra delar av byggnaden letar sig in lite för lätt. Det känns lite som en uppiffad sushibar. Det andra klagomålet är hotellets ventilationsaromer (om det nu är så) där en tydlig vanlijton hela tiden känns närvarande medan man äter. Inget stort problem, men störande för en sensoriknörd. Vi påtalade detta lite försynt men det var inget som de hade uppmärksammat. Inte konstigt dock om man arbetar i lukten hela dagarna.
Utöver dessa små skitklagomål så var allt annat fantastiskt bra. Maten var superb, servicen i toppklass och atmosfären som helhet lysande. Väl värt ett besök.
Vi valde menyn "Chef's Choice" som är en avsmakningsmeny med en mängd olika rätter, det landade i 9 totalt. Till detta tog vi dryckesmenyn, men där vi bad om att få tonvikten åt vin, istället för diverse Saké och öl. Vi fick dock testa lite sånt också. Det vi drack till var inte särskilt minnesvärt men fyllde sin funktion väl. Har inte heller några noter att komma med.
Första rätten
Rätt och slätt ostron spicade med lite blandade kryddor. Glömde att ta en bild, men det smakade just ostron med lite god sås med en gnutta citrus. Drack en bättre Saké (grand cru-status) till detta och det funkade kalas.
Andra rätten
Sashimi med lite blandade fisksorter, mest speciellt var den råa makrillen, den var dock roligare än god. Totalt sett underbart gott.
Tredje rätten
Pilgrimsmusslor med diverse svamp och "musselrom" (det orangea). Helt fantastiskt gott och en av kvällens höjdpunkter.
Fjärde rätten
vRÅs signaturrätt. Löjrom, någon fisk och en helt fantastisk smörsås med picklade rödlöksbitar som bröt av och gav en häftig effekt varje gång man fick in en bit i munnen. Klart den godaste rätten.
Femte rätten
Sushi med lite olika fiskar och en köttbit på slutet. Ganska ordinärt ändå, men jättegott såklart.
Sjätte rätten
Sushi x2. Inte min favorit, gillar inte sushirullar. Godast var den friterade kycklingen inlindad i gurka med japansk majonäs.
Sjunde rätten
Löjrom och posherat ägg med andra trevliga tillbehör. Mycket gott, rent av en höjdare.
Åttonde rätten
Variant av råbiff på kalv med ett vaktelägg på toppen. Fullt ut gott, men råbiff är det synd att kalla rätten. Rått kött var det dock...
Nionde rätten
Sorry att jag var så het på gröten att jag glömde ta kort innan jag hade hunnit ta mig ett par bett. Choklad och karamell kryddat med havtorn och Shiso. Mycket gott och en trevlig avslutning på kvällen. Till detta dracks japanskt sött plommonvin som smakade som söt Umeboshi ungefär.
Last edited: