StefanAkiko
Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Detta är en magiskt bra franks restaurang. Mr Tani studerade några år fransk matlagning i Chinon (Loire) där han också lärde sig njuta av ost, vin, det franska köket mm. Tidigare var maten tradiotionellt fransk med gåsfett, gåslever, madeirasåser och svårälskade saker som rövig Andouilette och perversa tagningar på L'Escargot där vitlök maskerar men inte hjälper. Numer handlar det om en sensitiv leverans av japansk tradition ur ett franskt perspektiv. I princip alla ingredienser är sourcade lokalt och maten drar mer i en riktning mot sensitiv umami och variationer av texturer än spel med sötma-sälta-syra.
Magiskt bra!
Skulle lätt få minst en stjärna om restaurangen befann sig i Europa.
Ok vinlista,
Exceptionellt utbud av avec, med bla en mycket omfattande samling av Le Morton's magiska Calvadosser.
Accepterar BYOB.
Nivån på engelska är lite lägre, men det är inga problem att beställa rätt och förstå vad man vill ha. Franska funkar bra.
Magiskt bra!
Skulle lätt få minst en stjärna om restaurangen befann sig i Europa.
Ok vinlista,
Exceptionellt utbud av avec, med bla en mycket omfattande samling av Le Morton's magiska Calvadosser.
Accepterar BYOB.
Nivån på engelska är lite lägre, men det är inga problem att beställa rätt och förstå vad man vill ha. Franska funkar bra.