Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Roux at the Landau

mnor

Medlem
Var i London i helgen och passade då på att testa Roux at the Landau (Langham Hotel) som skall ha en stjärna i Guide de Michelin. Vi valde deras avsmakningsmeny inklusive vinpaketet. (Tog tyvärr inga bilder).

Rätt 1
Crisp Blue prawns, Hass avocado, coconut, basil, lime
Sauvignon Blanc Isabel Estate, Marlborough, South Island 2014

Persikor, passionsfrukt, tropisk frukt, ett bra lätt fruktigt sommarvin. Skulle fungera om jag inte hade en annan dryck att välja.

Rätt 2
Grilled diver caught scallop, brown shrimp tortellini, lobster bisque
Côtes de Provence, Domaine Gavoty, Cuvée Clarendon, Provence, France 2010

Gräs/hö, örter, nyanser av ananas. Ett matvin denna gång, med lite mer fyllighet, ok för att vara vitt

Rätt 3
Pyrenean milk-fed lamb, truffled ‘txistorra’, creamed flageolet beans
Côtes du Luberon, Château Val Joanis, Rhône Valley, France 2011

Svarta vinbär, körsbär och kryddor. Middagens bästa vin, särskilt med tanke på att jag föredrar rött framför vitt. Absolut inget stort vin, men det leverade en god smakupplevelse (87-88 poäng).

Rätt 4
Aged Beaufort tart, morels, radicchio
Coteaux du Layon, Domaine des Deux Arcs, Loire valley, France 2013

Aprikos och tropiska frukter kunde skönjas bakom all sötma.
Sött, sött, sött, alldeles för sött för denna ostpaj som vi fick serverat, dryck och mat fungerade ej!

Rätt 5
Bitter chocolate fondant, passion fruit sorbet
Red Muscadel Rietvallei, Robertson, South Africa 2013

Smak som domineras körsbär och russin

Också fruktansvärt sött, hade föredragit ett Portvin till efterrätten (t.ex hade en LBV passat flertalet gånger bättre än detta vin.

Summering:
De tre första maträtterna + Chocklad fondanten var riktigt bra. Kombinationen mat och dryck fungerade bäst med pilgrimsmusslan (rätt 2) och lammet (rätt 3). Vinerna i sig var inga större viner. Att ha 5 rätter som kan räknas som rejäla förrätter i storlek och då ha ostpaj som rätt 4 och chockladfondant som rätt 5 var något i mastigaste laget. Kommer inte äta några mer avsmakningsmenyer på Roux at the Landau.
 

Mattias Schyberg

Administratör
Var i London i helgen och passade då på att testa Roux at the Landau (Langham Hotel) som skall ha en stjärna i Guide de Michelin. Vi valde deras avsmakningsmeny inklusive vinpaketet. (Tog tyvärr inga bilder).

Rätt 1
Crisp Blue prawns, Hass avocado, coconut, basil, lime
Sauvignon Blanc Isabel Estate, Marlborough, South Island 2014

Persikor, passionsfrukt, tropisk frukt, ett bra lätt fruktigt sommarvin. Skulle fungera om jag inte hade en annan dryck att välja.

Rätt 2
Grilled diver caught scallop, brown shrimp tortellini, lobster bisque
Côtes de Provence, Domaine Gavoty, Cuvée Clarendon, Provence, France 2010

Gräs/hö, örter, nyanser av ananas. Ett matvin denna gång, med lite mer fyllighet, ok för att vara vitt

Rätt 3
Pyrenean milk-fed lamb, truffled ‘txistorra’, creamed flageolet beans
Côtes du Luberon, Château Val Joanis, Rhône Valley, France 2011

Svarta vinbär, körsbär och kryddor. Middagens bästa vin, särskilt med tanke på att jag föredrar rött framför vitt. Absolut inget stort vin, men det leverade en god smakupplevelse (87-88 poäng).

Rätt 4
Aged Beaufort tart, morels, radicchio
Coteaux du Layon, Domaine des Deux Arcs, Loire valley, France 2013

Aprikos och tropiska frukter kunde skönjas bakom all sötma.
Sött, sött, sött, alldeles för sött för denna ostpaj som vi fick serverat, dryck och mat fungerade ej!

Rätt 5
Bitter chocolate fondant, passion fruit sorbet
Red Muscadel Rietvallei, Robertson, South Africa 2013

Smak som domineras körsbär och russin

Också fruktansvärt sött, hade föredragit ett Portvin till efterrätten (t.ex hade en LBV passat flertalet gånger bättre än detta vin.

Summering:
De tre första maträtterna + Chocklad fondanten var riktigt bra. Kombinationen mat och dryck fungerade bäst med pilgrimsmusslan (rätt 2) och lammet (rätt 3). Vinerna i sig var inga större viner. Att ha 5 rätter som kan räknas som rejäla förrätter i storlek och då ha ostpaj som rätt 4 och chockladfondant som rätt 5 var något i mastigaste laget. Kommer inte äta några mer avsmakningsmenyer på Roux at the Landau.
Trevlig rapport. Låter som ett "så där" bra ställe trots internationell standard. ;)
 
Trådskapare
M

mnor

Medlem
Trevlig rapport. Låter som ett "så där" bra ställe trots internationell standard. ;)
Jo för att ha en stjärna i Guide Michelin, så är det ett "så där" ställe. Man kan klart konstatera att de är mycket bättre på mat än vad de är på vin. Så om man bara var ute efter en matupplevelse så hade jag kanske kunnat tänka mig att gå tillbaka. Men problemet var att de inte lyckades få till sina mat och vin kombinationer speciellt bra. Har varit på andra restauranger i London där de växlat mellan riktigt riktigt dyra viner och billigare viner där varje vin har blivit bättre med maten och tvärtom.
 
Toppen