Slivovitz

Diskussion i 'Övrigt' startad av Sigdarve, 13 november 2020.

 1. Sigdarve

  Sigdarve Medlem

  Drack hembränd slivovitz i Jugoslavien 1990, som var fantastiskt god. Frugans farbror, han med hatt på bilden, hade tillverkat den. Betat av de flesta s som dykt upp på SB genom åren, men ingen har varit lika god. Första gången jag drack plommondrycken var 1977, då jag besökte Postojnagrottan. Då fick man en snaps när besöket var slut. Tyckte det smakade pyton då.
  Vad har forumet för erfarenhet av plommonbrännvinet?
  Skärmavbild 2020-11-13 kl. 20.05.34.png
   
 2. Boletus

  Boletus Medlem

  Älskar bra slivo, men nog tusan är kvaliteten ojämn. Oftast är den hembrända godast... Men jag tycker Zuta Osa och Stara Sokolova är helt ok. De går att privatimportera men kostar skjortan, brukar köpa i Tyskland när jag är där (finns oftast en välsorterad balkanhandel i de flesta tyska städer).
  Annars tycker jag att plommonpalinka håller måttet bra. Har du vägarna förbi Budapest finns en kooperativ palinkabutik där utbudet är fantastiskt.
   
  IsKr och Sigdarve gillar detta.
 3. petterkalle

  petterkalle I rescued some wine. It was trapped in a bottle.

  Det mesta är veritabel rävgift med dito effekt. Finns dock några pärlor fra hemgjort!
   
 4. Wintermute

  Wintermute Medlem

  Fascinerande hur den franska/schweiziska varianten är hyfsat välansedd, när samma idé från Balkan är att rynka på näsan åt.
  Hursomhelst återkommer jag ofta till tanken på att de bättre varianterna av vilket destillat som helst, alltid är smarrigt.
   
  Omar Khayyam och Boletus gillar detta.

Dela sidan