Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Snart nedlagda finkrogar i Stlm

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
I DN står att läsa att några av Stlms kända finkrogar kommer lägga ner verksamheterna vid årsskiftet, bland annat:
  • Oaxen Krog & Slip
  • Gastrologik
  • Agrikultur i Vasastan
  • Ichi
Skurken verkar vara pandemiåren snarare än den annalkande ekonomiska krisen. Det skall vara svårt hitta bra personal efter att branschen ju tidigare tvingades säga upp så många…

Någon som vet om det är fler liknande som stänger efter sig?
 

Victorious

Medlem
Väldigt tråkigt detta. Jag har genom jobbet kontakt med en del krögare som betonar problemet med att få tag på folk. Flera tvingas stänga igen temporärt när personal slutar då det är så svårt att rekrytera. Många kockar bytte yrkesbana under pandemin och gör idag något helt annat. De få som är kvar har det vart huggsexa om. Det var tydligen också många som valde att söka sig mot skolbespisning då det är ett tryggt och stabilt jobb med säker inkomst och bra arbetstider. Kan inte tro att det är nämnvärt tillfredställande däremot..

Det är bara att hålla tummarna att branschen får ett uppsving igen, men det lät ta tid med reallöner som kraftigt kommer minska med dagens inflation.
 

MarkusJ

Medlem
Oaxen har Agneta och Magnus kört i 25(?) år, så möjligen bara dags att ta en paus från krogslitet. Anton och Jacob på Gastrologik hörde jag mest var sugna på att flytta hem (till södra/norra Sverige) med familjerna.

Men visst, att driva restaurang har ju inte varit lätt de senaste åren, och kommer inte bli mycket lättare med inflation och höga räntor...
 
Toppen