Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Sommelier för en dag den 18/1 på The Winery Pub (Wine Mechanics)

Mattias Schyberg

Administratör
Den minnesgoda kommer säkert ihåg @Anders Landströms bedrifter på Eriks Vinbar för några år sedan.

Nu är det dags även för mig att prova på sommelieryrket för en kväll. :cigarr:

Jag har stor respekt för yrket och inser att allmän vinkunskap är en viktig, men relativt liten del av helheten. Jag kommer givetvis enbart krafsa lite på ytan den här kvällen och hålla hårt i det lilla jag kan. Jag slipper att bygga en vinlista som både ska funka på kort, mellan och lång sikt. Jag är inte heller någon smidig eller dansant servitör av klass. Tro mig, ingen skvätter så mycket vin omkring sig som jag gör och jag skulle inte blir förvånad om någon fin flaska med champagne "exploderar" i famnen likt följande exempel som postades nyligen annorstädes:


Men, jag tror och hoppas att det blir en kul och lärorik kväll. Det hade också varit kul att se lite uppslutning från forumet. :) Om inte annat för att skratta åt (med) mig eller kanske bara passa på att skaka tass om vi inte har träffats förr.

Kvällens viner och maten som serveras kommer att speglas av mig, men utgångsläget blir de viner som finns på vinlistan. Nu är det ganska tacksamt. Vinlistan är riktigt bra och påslagsfilosofin är precis så bra som man bör räkna med hos en modern, internationell vinbar. De viner som jag väljer kommer att erbjudas glasvis.

En riktigt bra osttallrik med adekvata vinkombos lovas. Lite matigare råbiff som passar bra till rött har jag bett om. Riktigt bra grejer från Loire, Oregon, Jerez, norra Rhône och Bourgogne med mera kan "lovas". Ja, förhoppningsvis även någon riktigt bra champagne. Om inte glasvinerna passar finns ju alltid vinlistan att gå på och om ni skulle bli ett gäng är det ju extra kul att ta in någon, eller några flaskor givetvis. Det går säkerligen att boka bord om så önskas, men se till att ni får bord i bardelen i så fall.

Hoppas ni känner er sugna så här helgen innan löning i januari! :ängel:

När: 18/1 2019
Var: The Winery Pub (Wine Mechanics)
Tid: 17:00 – tills jag stupar
 

Ekdahl

Medlem
Kul Mattias! Jag hade gärna dykt upp men har bordsbokning på Små bubblor. Skall klura på om jag kan dubblera men kanske inte helt ok med mitt övriga sällskap...
 
Trådskapare
Mattias Schyberg

Mattias Schyberg

Administratör
Lite tänkta viner som erbjuds på glas. Detaljer så som årgångar med mera är aningen oklart fortfarande och inget är ännu skrivit i sten:

Champagne
Vouette & Sorbée L ́argile BB
Georges Laval Garennes

Rött
La Stoppa-Trebbiolo
Domaine Guiberteau-Arboise
Envinate-Taganan
Cristom (någon av de bättre lägena)
Cote Rotie, eventuellt Levet 1996
Leon Barral (osäkert vilken)

Vitt
Bourgogne Blanc-Antoine Jobard
Nicolas Joly (årgång och läge ännu osäkert)
Domaine Labet Chardonnay Savagnin (oxidativ)
Domaine Guiberteau Brézé
Gerard Boulay

Sött och starkt.
Sherry, port och tokaj. Osäkert vilka. Kopke -78 ev.
 

Skaggs

Medlem
Lite tänkta viner som erbjuds på glas. Detaljer så som årgångar med mera är aningen oklart fortfarande och inget är ännu skrivit i sten:

Champagne
Vouette & Sorbée L ́argile BB
Georges Laval Garennes

Rött
La Stoppa-Trebbiolo
Domaine Guiberteau-Arboise
Envinate-Taganan
Cristom (någon av de bättre lägena)
Cote Rotie, eventuellt Levet 1996
Leon Barral (osäkert vilken)

Vitt
Bourgogne Blanc-Antoine Jobard
Nicolas Joly (årgång och läge ännu osäkert)
Domaine Labet Chardonnay Savagnin (oxidativ)
Domaine Guiberteau Brézé
Gerard Boulay

Sött och starkt.
Sherry, port och tokaj. Osäkert vilka. Kopke -78 ev.

Stark glaslista!
 

Daniel A

Administratör
Lite tänkta viner som erbjuds på glas. Detaljer så som årgångar med mera är aningen oklart fortfarande och inget är ännu skrivit i sten:

Champagne
Vouette & Sorbée L ́argile BB
Georges Laval Garennes

Rött
La Stoppa-Trebbiolo
Domaine Guiberteau-Arboise
Envinate-Taganan
Cristom (någon av de bättre lägena)
Cote Rotie, eventuellt Levet 1996
Leon Barral (osäkert vilken)

Vitt
Bourgogne Blanc-Antoine Jobard
Nicolas Joly (årgång och läge ännu osäkert)
Domaine Labet Chardonnay Savagnin (oxidativ)
Domaine Guiberteau Brézé
Gerard Boulay

Sött och starkt.
Sherry, port och tokaj. Osäkert vilka. Kopke -78 ev.

Magisk lista. Herrejävlar. Misstänker att du kommer ha fullt upp (med att ha roligt!), men om du kan lägga ett eller två ord på minnet angående Guiberteaus vita så blir jag lycklig. :)

Enjoy!
 
Trådskapare
Mattias Schyberg

Mattias Schyberg

Administratör
Magisk lista. Herrejävlar. Misstänker att du kommer ha fullt upp (med att ha roligt!), men om du kan lägga ett eller två ord på minnet angående Guiberteaus vita så blir jag lycklig. :)

Enjoy!
Guiberteaus vita (Brezé) har jag faktiskt druckit två gånger! Som en krallig chablis, men med mängder av finess och lågmäld komplexitet. Superbt vin! 2014 har det varit båda gångerna för övrigt. :)
 

Daniel A

Administratör
Guiberteaus vita har jag faktiskt druckit två gånger! Som en krallig chablis, men med mängder av finess och lågmäld komplexitet. Superbt vin! 2014 har det varit båda gångerna för övrigt. :)

Jag har bara druckit Guiberteaus instegsvita i blandade årgångar, och det var ett tag sedan nu. Har Brézé från 2013, 2014 och 2015 (hurra för Köpenhamn!), men inte vågat öppna någon. Kanske börjar bli dags då!
 
Toppen