Spier, Vinprovning och föreläsning om hållbarhet i Gamla Stan

Diskussion i 'Aktiviteter, provningar och vintjänster' startad av Vinia, 29 oktober 2018.

 1. Vinia

  Vinia Leverantör

  Hej på er!

  Vi har ett branschevent den 19e Nov (Se info längre ner) och släpper gärna ca 10 platser till finewines medlemmar om något är intresserad! Svara i kommentarsfältet eller skicka ett mail till Hampus@vinia.se

  Mvh Hampus


  Den 19e november mellan 12.00-16.00 får vi besök av vinproducenten Spier hos oss i Gamla Stan - Evelyn Jell och vinmakaren Johan Jordaan är på plats.

  Plats Bullkyrkan, ingång från Stortorget mitt emot Svenska Akademin. Vi ser även till att ha lite plockmat på plats!

  Om
  Spier:

  Spier är en av Sydafrikas äldsta vinproducenter med en fascinerande historia som sträcker sig ända till år 1692 och i och med det förvaltar ett intressant kulturarv.

  Spier har under senare år vunnit en uppsjö med prestigefulla utmärkelser och för några veckor sedan vann producenten två av åtta IWSC Trophies, Dubbel platinum i Michelangelo Awards med flera.

  Även om Spier får väldigt många utmärkelser så associerar många producenten med sitt stora engagemang i sociala frågor och hållbar utveckling.

  Spier har sedan en tid tillbaka lanserat ett stort projekt som heter Growing for Good och det är en anledning till att producenten nu besöker Sverige. I en tid där Uppdrag granskning och diverse dokumentärer gett en gängse bild av Sydafrika så visar Spier en annan väg som inte enbart lutar sig mot två större certifieringar; Fair for Life och Fair Trade.

  Även om Spier visserligen är certifierade för Fairtrade, WIETA, Fair Trade in Tourism, IPW, är WWF Conservation Champions, FSSC 22000 så visar deras Growing for Good projekt ett annat sätt att arbeta lokalt och hållbart som sällan skrivs om i Sverige.

  En presentation om Growing for Good kommer att hållas 12.30 samt 14.30 och tar ca 15-20 minuter. Se även bifogad PDF.

  Utöver denna presentation så får ni även:

  ·Prata med Eve och Johan

  ·Prova flertalet viner från Spier

  ·Se Sydafrikansk konst från Spier Arts Academy

  ·Tala om Sydafrika som vinland


  Välkomna att träffa Spier!

  Ni som känner oss på Vinia vet att vi är passionerade över sydafrikanska viner samt engagerar oss i Sydafrika som vinland och de problem och utmaningar som detta fantastiska land kämpar med.

  Ni har kanske sett dokumentären, The Inconvenient Truth – The South African Wine Industry även om detta inte har med Spier att göra samt är en dokumentär som är framtagen av en av Sydafrikas största vinproducenter, så beskriver den en situation vi som vinimportörer dagligen hör och som väldigt få skriver om... Sydafrikanska viner är för lågt prissatta i jämförelse med kvalité!

  Håller ni med, håller ni inte med? Passa på och ställ frågor och framför allt prova intressanta viner med oss!

  Hoppas vi ses och osa gärna!

  Mvh Hampus
   

  Bifogade filer:

  gece, Martin Hansson, thunberg och 3 andra gillar detta.
 2. Tomas Lindblom

  Tomas Lindblom fd Deppodi Moderator

  Väldigt roligt att ni öppnar upp och bjuder in oss på forumet. Det tackar vi för! Hoppas på att någon av våra medlemmar gör er sällskap. :) Förhandlingarna pågår för fullt här hemma för min del!
   
  Martin Hansson gillar detta.

Dela sidan