Tips på rödvinssås

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Pomerol, 25 oktober 2009.

  1. Pomerol

    Pomerol Medlem

    Hittade ett recept på en rödvinssås i en tidning under rubriken "världens godaste rödvinssås". En sådan rubrik borde göra en skeptisk men såsen var riktigt bra!

    Här är receptet efter lite modifiering:

    - Rosta klyftor från två vitlökar i 200 grader i 20 minuter i smord panna.

    - Smält 3 msk strösocker med 2 msk tomatpuré.

    - Tillsätt vitlöken, 5 msk balsamvinäger, 5 dl rödvin, 5 msk viltfond.

    - Koka upp, reducera, sila av.

    - Smaka av med farinsocker, salt och peppar.

    - Reducera till önskad koncistens. Någon redning behövs inte.

    - Klicka i 25 gr smör innan serveringen.
     
  2. Andreas L

    Andreas L Medlem

    SV: Tips på rödvinssås

    Låter hemskt! :mad:

    Jag hatar rödvinsås, speciellt när man ska blanda i socker och vinäger! Sötsyrlig blaska! Drick ett stort vin istället Jag tillåter en naturlig steksky men inte mer! ;D
     
  3. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    SV: Tips på rödvinssås

    Du din gamla naturalist!
     
  4. weezer

    weezer Medlem

    SV: Tips på rödvinssås

    Jag hade gärna sett att man smög ner lite morot, palsternacka, rotselleri, gul lök i ugnsformen åxo. Visst, flytande fond funkar men riktiga karlar kokar egen buljong (eller köper i valfri saluhall!) :)
     
  5. Pomerol

    Pomerol Medlem

    SV: Tips på rödvinssås

    Jo, jag läste det i någon av dina krönikor men jag är inte lika kategorisk. Jag ansåg att syran i såsen fyllde en viktig funktion då den hanterade den påtagliga syran i vinet på ett mycket bra sätt.

    Morot, gul lök etc brukar jag använda men den här gången följde jag receptet nästan fullt ut och den blev riktigt bra. Men självklart - allt går att förbättra.
     

Dela sidan