Hittade ett recept på en rödvinssås i en tidning under rubriken "världens godaste rödvinssås". En sådan rubrik borde göra en skeptisk men såsen var riktigt bra!
Här är receptet efter lite modifiering:
- Rosta klyftor från två vitlökar i 200 grader i 20 minuter i smord panna.
- Smält 3 msk strösocker med 2 msk tomatpuré.
- Tillsätt vitlöken, 5 msk balsamvinäger, 5 dl rödvin, 5 msk viltfond.
- Koka upp, reducera, sila av.
- Smaka av med farinsocker, salt och peppar.
- Reducera till önskad koncistens. Någon redning behövs inte.
- Klicka i 25 gr smör innan serveringen.
Här är receptet efter lite modifiering:
- Rosta klyftor från två vitlökar i 200 grader i 20 minuter i smord panna.
- Smält 3 msk strösocker med 2 msk tomatpuré.
- Tillsätt vitlöken, 5 msk balsamvinäger, 5 dl rödvin, 5 msk viltfond.
- Koka upp, reducera, sila av.
- Smaka av med farinsocker, salt och peppar.
- Reducera till önskad koncistens. Någon redning behövs inte.
- Klicka i 25 gr smör innan serveringen.