This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Var kommer flingsaltet ifrån? Saltgruvan?Jos skrev:Givetvis inte havssalt, - vet inte varför jag skrev det. Flingsalt såklart!![]()
Om du inte upptäckt det så finns det något i affären som säljs under namnet havssalt och är hårda, grova saltkorn. Det salt som säljs/går under namnet flingsalt har en helt annan form och ger en helt annan smakupplevelse och känsla, - pröva vettja!shorepower skrev:Var kommer flingsaltet ifrån? Saltgruvan?Jos skrev:Givetvis inte havssalt, - vet inte varför jag skrev det. Flingsalt såklart!![]()
Det man häller i mat kommer pimärt från havet. Sedan finns det i olika former, sådana man krossar själv, lite mjukare varianter och flingvarianter. Finns bergsalt också , de som säljs som matsalt är oftast hyfsat dyra (det mesta av det som bryts i gruvor används i konstruktioner, vägar etc).Jos skrev:Om du inte upptäckt det så finns det något i affären som säljs under namnet havssalt och är hårda, grova saltkorn. Det salt som säljs/går under namnet flingsalt har en helt annan form och ger en helt annan smakupplevelse och känsla, - pröva vettja!shorepower skrev:Var kommer flingsaltet ifrån? Saltgruvan?Jos skrev:Givetvis inte havssalt, - vet inte varför jag skrev det. Flingsalt såklart!![]()
Här kan du läsa mer om havssalt http://www.jozosalt.se/medelgrovt-havssalt-500-g/
Och här om flingsalt http://www.jozosalt.se/jozo-maldon-flingsalt-naturell/
Just nu kan det vara problem att få tag på Tösalt/Effektsalt. Detta beror på att vintern slagit hårt i hela norra Europa vilket medfört att tillgången på vintersalt inte är tillräcklig.
Fint att du förtydligar det jag berättade för dig...shorepower skrev:Det man häller i mat kommer pimärt från havet. Sedan finns det i olika former, sådana man krossar själv, lite mjukare varianter och flingvarianter. Finns bergsalt också , de som säljs som matsalt är oftast hyfsat dyra (det mesta av det som bryts i gruvor används i konstruktioner, vägar etc).
Flingsalt är väl mest populärt hos tv-kockar men verkar inte användas så mycket på restauranger. Oraffinerat havssalt är som jag förstått det da shit, inte flingsalt från Jozo
PS. Jozo verkar inte vara helt på banan
Just nu kan det vara problem att få tag på Tösalt/Effektsalt. Detta beror på att vintern slagit hårt i hela norra Europa vilket medfört att tillgången på vintersalt inte är tillräcklig.
http://www.jozosalt.se/salt-for-halkbekampning/
Gröp ur en bra Chorizo, finhacka/smula sönder och stek knaprigt i pannaSUPRA skrev:Stort tack för alla förslag.
Måste bara fråga, vad är chorizo-strössel?
Det var så lite så, vill ju inte att du ska halka in på fel saltspår ;DJos skrev:Fint att du förtydligar det jag berättade för dig...shorepower skrev:Det man häller i mat kommer pimärt från havet. Sedan finns det i olika former, sådana man krossar själv, lite mjukare varianter och flingvarianter. Finns bergsalt också , de som säljs som matsalt är oftast hyfsat dyra (det mesta av det som bryts i gruvor används i konstruktioner, vägar etc).
Flingsalt är väl mest populärt hos tv-kockar men verkar inte användas så mycket på restauranger. Oraffinerat havssalt är som jag förstått det da shit, inte flingsalt från Jozo
PS. Jozo verkar inte vara helt på banan
Just nu kan det vara problem att få tag på Tösalt/Effektsalt. Detta beror på att vintern slagit hårt i hela norra Europa vilket medfört att tillgången på vintersalt inte är tillräcklig.
http://www.jozosalt.se/salt-for-halkbekampning/