Tips på vin till buffé

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Essle, 1 december 2017.

  1. Essle

    Essle Medlem

    Nästa helg blir det födelsedagskalas med sydfransk buffé inkluderande örtkyckling, lamm, kalv, lax och diverse sallader. Har inte fixat drickat ännu och lär köpa både öl, mousserande och stilla vin. Öl känns ointressant så låt oss fokusera på vinet. Kommer bli hyfsat stora volymer så prisklass max 150 känns rimligt. Behöver också finnas på bolaget och inte i BS då jag inte hinner beställa.

    Så släng fram era bästa tips på bra buffeviner nu!
     
  2. danryd

    danryd Medlem

    Pongracz som billigt bubbel är bra, Marquez de Murrieta brukar vara bra och rioja brukar vara omtyckt, även om jag inte är helt övertygad om den aktuella årgången. Sen finns ju forumbekantingar som livio Pavese, chateau bouscasse t.ex som levererar till hyfsad peng.

    George Breuer 120-ish Riesling brukar vara bra, vill man ha nått med lite sötma finns t.ex kloster eberbach Riesling kabinett

    Liten hjärndump på sånt som brukar gillas av både mig och grannar
     
    Essle och Mattias Schyberg gillar detta.
  3. gece

    gece Man vänjer sig.

    Essle gillar detta.
  4. thunberg

    thunberg Flaskfantast Moderator

    Ett ganska bra allround vitt som passar både lamm som kyckling: Les Ursulines
     
    Essle gillar detta.

Dela sidan