Trattoria La Strega (Göteborg)

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Mattias Schyberg, 18 augusti 2016.

  1. Mattias Schyberg

    Mattias Schyberg Administratör

    Trattoria La Strega i Göteborg besökt. Skön stämning och atmosfär samt god och vällagad mat utan krusiduller. Klart nöjd med upplevelsen. Christian – tidigare sommelier på 28+ – har anslutit och struttar numera omkring och berikar restauranggolvet med sin aura och vinpassion dessutom.

    Började lite lätt med ett glas 2014 Köfererhof Kerner Eisacktaler. Kul ny bekantskap på druvfronten (släkting till riesling), lite som en blandning av riesling, sauvignon blanc och grüner veltliner, typ. Grymt skön och krispig med mycket citrus, våt sten och krusbär. Snortajt och god! 88p. Tog därefter in en flaska med 2011 Punset Barbaresco Basarin. Trots sin ungdom – oerhört drickfärdig och generös. Körsbär, lakrits, målarlåda och rosor med elegant och lättdrucken struktur. Bra längd och bett. Gott! 89p

    Matmässigt så blev det lite chark, mozzarella samt risotto med oxsvans och rödbeta för att slutligen avsluta med en underbar tiramisu. Bra rakt igenom. Inget spektakulärt, det är enkla och okomplicerade smaker som gäller, men tyvärr med lite torftig presentation på minuskontot.

    Kommer absolut att återbesöka. Rekommenderas!

    image.jpeg
    image.jpeg
    image.jpeg
     
    Tomas Lindblom, Elvis, Helen och 3 andra gillar detta.
  2. Mattias Schyberg

    Mattias Schyberg Administratör

    Nog för att jag gillar La Strega med sin härligt rustika mat, men tänk vad olika upplevelser man kan få! :eek:

    I flödet på Instagram alldeles nyss...

    image.jpeg

    Min egna oredigerade bild på samma rätt för någon vecka sedan...

    image.jpeg

    Visst, jag hade allt annat än smickrande ljusförhållanden, men nog är det stor skillnad även när det gäller presentationen och fingertoppskänslan! Nåväl, jag gillar stället ändå med tanke på smakupplevelsen, men onekligen så finns det stor potential till förbättring med tanke på hur den övre bilden ser ut i jämförelse med verkligheten, dvs min bild. :confused:
     
  3. Emanuel

    Emanuel Instagram; Swedish Champagne Dude

    Vem är instagrammaren i fråga?
     
  4. karl.1480

    karl.1480 Medlem

    I stan är han väl mest känd som krogrecensent för Metro. Enorm förkärlek till allt som har med naturvin att göra.
     
    Mattias Schyberg gillar detta.
  5. kayaker

    kayaker Cyklist

  6. Emanuel

    Emanuel Instagram; Swedish Champagne Dude

    *hehe* Det är skillnad på skit och pannkaka som man säger i Småland, verkar som köket sträcker upp sig med upplägget på det där kritikerrosade stället med hög svansföring när det är matskribenter vid bordet :)

    EDIT: Ersatte benämningen hak med något mer subtilt.
     
    Last edited: 25 augusti 2016
    Mattias Schyberg gillar detta.
  7. Mattias Schyberg

    Mattias Schyberg Administratör

    Nu är det dock inte ett "hak" utan ett kritikerrosat ställe med hög svansföring, men visst är det nog som du säger, vilket är anledningen till min mjukt inlindade kritik och visuella jämförelse ovan. ;)
     
    Emanuel gillar detta.
  8. Emanuel

    Emanuel Instagram; Swedish Champagne Dude

    Point taken, ordet hak redigerat till något mer diplomatiskt.
    (Nu anser ju förvisso folk inom min yrkeskategori att just hak är det finaste som finns;))
     
    Stenberg gillar detta.
  9. Magikern

    Magikern Medlem

    Har passerat massa gånger och har funderat på ett besök. Av gammal vana blir det alltid för mig närliggande Enoteca Maglia om jag skall äta på krogen.

    Enoteca Maglia är rätt underskattat och de har en del kvalitetsviner på flaska till bra pris och riktigt prisvärd mat. Kan tänka mig att Trattoria La Strega är rätt likt.
     
    Mattias Schyberg gillar detta.
  10. Mattias Schyberg

    Mattias Schyberg Administratör

    Intressant tips. Får kolla upp det om andan faller på i framtiden. :)
     
  11. Magikern

    Magikern Medlem

    Välj inte husets vin bara eller de andra vinerna de har på glas. De är inga höjdare.
     
  12. Mattias Schyberg

    Mattias Schyberg Administratör

    Tack för varningen, husets röda brukar annars vara det givna valet för mig. ;)
     
    Segol gillar detta.
  13. Magikern

    Magikern Medlem

    Deras vinkällarrum är värt att kolla in. Tror knappt de har vinlista med alla vinerna med.:)
     
  14. Tomas Lindblom

    Tomas Lindblom fd Deppodi Moderator

    Ät inte deras Oxfilé! Vilket överpris det var. Annars var det ett mysigt ställe med trevlig personal. Önskar att jag hade ätit något mer italienskt, på en italiensk restaurang.. Kanske de är bra på pasta?
    Drack ett gott glass rött till maten, kommer inte ihåg vilket. Men det här var den enda restaurangen som jag hann besöka när jag var i Göteborg på semestern. Hade två nätter i en lägenhet i närheten, fick låna av bekanta. Trevligt område överlag.
     
    Mattias Schyberg gillar detta.
  15. Magikern

    Magikern Medlem

    Du hade riktig otur om maten inte var lyckad för sitt pris. Alla jag känner har sagt samma sagt i princip samma sak nämligen att maten är utmärkt men glasvinerna dåliga, man bör beställa en bra flaska och välja själv.
     
    Last edited: 14 september 2016
  16. kayaker

    kayaker Cyklist

    Oxfilé är väl aldrig "prisvärt"? ;)
    Personligen så tycker jag att det är en av de absolut tråkigaste styckningsdetaljerna.
     

Dela sidan