Tullen

Diskussion i 'Övrigt' startad av Pontus, 7 oktober 2020.

 1. Pontus

  Pontus Medlem

  Idag hämtade jag ut en låda 08 Winston på hos mitt lokala ombud. På väg ut mot parkeringen, kånkandes på en kartong med målade färgglada vinflaskor, ser jag en tullbil parkera precis bredvid min bil. In med lådan i bilen. Innan jag hunnit stänga bakluckan helt hör jag en myndighetsröst bakom mig. Hallå där, har du köpt alkohol på nätet? Helt riktigt, svarade jag. Bakom mig stod två tjänstemän, men det var bara en som kommunicerade med mig. Ok, och vet du om den du handlar av betalar svensk alkoholskatt? Nej, svarade jag, hur ska jag kunna veta det? Försökte sen argumentera för att eftersom det är den som ordnar frakten som ombesörjer inbetalning av svensk alkoholskatt, borde de rikta sin uppmärksamhet åt det hållet. Därefter fick jag en massa snömos i ansiktet om mitt ansvar fram och tillbaka. Jag undrade då om hen brukade kontrollera om de nätbutiker hen handlar av på nätet fifflar med momsen eller andra skatter, vilket inte mottogs helt väl. Därefter påstod hen att väldigt många paket beslagtas av den ena eller andra anledningen. Underförstått - akta dig för att köpa mer från utländska handlare. Kunde inte hålla mig, utan sa rakt ut att det var konstigt, för jag handlat massor av gånger och aldrig haft några problem. Ej heller detta föll i särskilt god jord. Därefter följde samma snömos som tidigare, varvid jag fick markera att det var dags att åka, hoppade in i bilen och körde iväg. I backspegeln såg jag tjänstemännen gå mot ombudet.
   
  Last edited: 7 oktober 2020
 2. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Skönt att höra att de äntligen kommit till rätta med smugglingen av bl.a. knark, skjutvapen, handgranater och andra sprängämnen så de helt kan fokusera på smuggling av prestigechampagner där folk lurar staten på en dryg tjuga per flaska om 1500-2000 kr och uppåt. ;)
   
  Elvis, Ekdahl, Mattias Schyberg och 11 andra gillar detta.
 3. Jos

  Jos Medlem

  Sant!? Inte 1a april?? o_O

  Wow, låter helt galet. Har handlat regelbundet i 12 år från nätbutiker i europa och har aldrig varit med om något men det kanske kommer då...

  Vad fick du betala förresten? :)
   
 4. Pontus

  Pontus Medlem

  Till tullarna? ;)
  1800 per flaska, frakt inkluderad.
   
  Jos gillar detta.
 5. sunqan

  sunqan Vinös

  Varför?
  Under förutsättning att försändelsen kom från ett eu-land och du handlat som privatperson, är det alkoholskatten de ska kräva in. Du har inte gjort något olagligt, eventuellt har tullarna gjort det.
  Vad står det på betalningsföreläggandet?
   
 6. zippan

  zippan Medlem

  Jag är ganska säker på att han menar vad han betalade för flaskorna och inte betalat något till Tullverket.
   
  Elvis och Pontus gillar detta.
 7. sunqan

  sunqan Vinös

  Möjligt.
   
 8. Keen

  Keen slan

  Jag skulle säga 100% säkert att han menade priset för flaskorna.
   
  Pontus, Segol och zippan gillar detta.
 9. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Såvida inte tullarna också bedriver nätvinhandeln som bisyssla, då det både var priset för flaskorna och priset till tullarna? :rolleyes: Det skulle kunna förklara varför de visste att flaskorna skulle levereras just till honom och just då! :D:D:D
   
  sunqan, lukastollig, Pontus och 1 annan gillar detta.
 10. sunqan

  sunqan Vinös

  Låter fullständigt rimligt.
   
  Pontus gillar detta.

Dela sidan