Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Vad ha till älgfärsbiffar?

thunberg

Flaskfantast
Administratör
Jag kommer fixa älgfärsbiffar ikväll, kommer använda grädde i smeten och efter att de brynts låta dem puttra klart i sin skysås. Till det blir det CdP. Men vad ska jag ha till biffarna? Potatis är ett lika självklart som übergott val, kanske kokta morötter, lingon. Det känns som det saknas något, det där lilla extra. Kom gärna med förslag.
 

petterkalle

I rescued some wine. It was trapped in a bottle.
Jag kommer fixa älgfärsbiffar ikväll, kommer använda grädde i smeten och efter att de brynts låta dem puttra klart i sin skysås. Till det blir det CdP. Men vad ska jag ha till biffarna? Potatis är ett lika självklart som übergott val, kanske kokta morötter, lingon. Det känns som det saknas något, det där lilla extra. Kom gärna med förslag.
Jag hade inte valt lingon men däremot en svartvinbärs- eller rönnbärsgele. Jag hade nog ungnsrostat potatisen med mycket timjan. Smörslungad brysselkål tillsammans med morötter är gott och passar bra till vilt!
 
Trådskapare
thunberg

thunberg

Flaskfantast
Administratör
Jag hade inte valt lingon men däremot en svartvinbärs- eller rönnbärsgele. Jag hade nog ungnsrostat potatisen med mycket timjan. Smörslungad brysselkål tillsammans med morötter är gott och passar bra till vilt!
Gelé låter som en bra idé, ska jag prova. Även att ugnsrosta potatisen något. Däremot hoppar jag kålen. Tack för tipset!
 

J.Lidman

Medlem
Jag kommer fixa älgfärsbiffar ikväll, kommer använda grädde i smeten och efter att de brynts låta dem puttra klart i sin skysås. Till det blir det CdP. Men vad ska jag ha till biffarna? Potatis är ett lika självklart som übergott val, kanske kokta morötter, lingon. Det känns som det saknas något, det där lilla extra. Kom gärna med förslag.

Hej, lite sent svar

klassiskt Potatismos(potatis, smör, gräddmjölk, vitpeppar, muskot), syrad rödlök eller syrad gurka, lingonsylt(!) serveras med det svenskaste ordet vi har, Brunsås :) alternativt en kanarellsås
 
Trådskapare
thunberg

thunberg

Flaskfantast
Administratör
Det blev enklast möjliga (hade inte tid att köpa hem saker som saknades). Älgfärsbiffar med potatis, gelé (mycket gott till), kokta morötter och en gräddig sås med sky från bryningen. Till och med barnen slevade i sig. Skulle haft mer örter dock för att matcha bättre med CdP, vinet tog över lite.
 
Som lite två på bollen så slänger jag iaf in ett annat tips!
Äter en kolhydratsfattig kost, och hemmafavoriten nu är gratinerat blomkål.
Skiva blomkålen i 1-2cm tjocka skivor, lägg i en rejält smord ugnsform. Blanda 300-500gr Philadelphiaost med vispgrädde, lite lök, vitlök, salt, peppar och nån sjukt god ost, tills du fått till en mysig creme. Häll över, och sen lite mer ost, in i ugnen. Blir sjukt krämigt och gott, passar fint till viltfärsbiffar (har kört det med vildsvin och älg själv)
 
Toppen