Emanuel
Instagram; Swedish Champagne Dude
Snart är det nya året här och då får man ju en ypperlig chans att matnörda ordentligt och laga något sjukt bra.
Jag håller som bäst på och funderar över vad som hade varit kul att bjuda på och eftersom det finns ett stort matintresse och matkunnande samlat på forumet tänke jag det kunde vara kul med en inspirationstråd för nyår.
Så kom igen nu, "let it rip", Vad har ni för kul idéer? Förrätter, efterrätter desserter och viner förstås! Låt oss bygga en nyårsmeny för gudarna!
Mina tankegångar har inte kommit så långt ännu men jag är sugen på att laga något på and för det är så jäkla gott samtidigt som en annan del av mig är likaledes sugen på att åka ut till min lokala gård och hämta en fantastisk bit ko och lågtempa i all oändlighet... Så vad tänker Ni om saken?
Drycker då? Flaskor som jag har klara så här långt är:
Paul Déthune Cuvée Prestige NV, Paul Déthune NV, Pascal Doquet Le Mesnil Grand Cru Coeur de Terroir 1995, Pascal Doquet Horizon Magnum NV och Legras & Haas 2008.
På den röda sidan har jag en Château Barrail Meyney 2009 på dubbelmagnum som jag kanske inte har jättestora förväntningar på men som nog inte bör ligga längre och stora flaskor är kul när det är fest, resten av vinerna plockar jag ur källaren när maten börjar komma på plats...
Jag håller som bäst på och funderar över vad som hade varit kul att bjuda på och eftersom det finns ett stort matintresse och matkunnande samlat på forumet tänke jag det kunde vara kul med en inspirationstråd för nyår.
Så kom igen nu, "let it rip", Vad har ni för kul idéer? Förrätter, efterrätter desserter och viner förstås! Låt oss bygga en nyårsmeny för gudarna!
Mina tankegångar har inte kommit så långt ännu men jag är sugen på att laga något på and för det är så jäkla gott samtidigt som en annan del av mig är likaledes sugen på att åka ut till min lokala gård och hämta en fantastisk bit ko och lågtempa i all oändlighet... Så vad tänker Ni om saken?
Drycker då? Flaskor som jag har klara så här långt är:
Paul Déthune Cuvée Prestige NV, Paul Déthune NV, Pascal Doquet Le Mesnil Grand Cru Coeur de Terroir 1995, Pascal Doquet Horizon Magnum NV och Legras & Haas 2008.
På den röda sidan har jag en Château Barrail Meyney 2009 på dubbelmagnum som jag kanske inte har jättestora förväntningar på men som nog inte bör ligga längre och stora flaskor är kul när det är fest, resten av vinerna plockar jag ur källaren när maten börjar komma på plats...
Last edited: