Vilken avfuktare ska man välja? Eller komplett klimatkontroll?

Diskussion i 'Vinkällare och annat' startad av Niklas.Ö, 2 oktober 2019.

 1. Niklas.Ö

  Niklas.Ö Medlem

  Söker konkreta tips på lämplig avfuktare (man vill väl ha hög noggrannhet, fungera bra mellan 5-15 grader, bidra med minimal temphöjning) till min vinförvaring, källarutrymme typ krypgrund där det kan bli på gränsen till för fuktigt ibland. Dom flesta jag sett verkar inte ha så stor noggrannhet på inställning av fukthalt utan är hopp om 10% eller en ograderad steglös inställning. Fukten är största oron just nu men en fundering till senare är om det finns nå prisvärda kombinerade anläggningar som håller både temperatur och fukthalt på rätt nivå dvs kyler/värmer/fuktar/avfuktar vid behov?
   
 2. Pontus

  Pontus Medlem

  Jag har kört med lite olika modeller med steglösa reglage från Woods för att kapa bort fukttopparna. Med en fuktmätare bredvid hittar man snabbt rätt nivå på reglaget (brukar ligga runt 20% av max på vredet för att kapa bort fuktighet över 70%). Har funkat klockrent för mig.
   
  Niklas.Ö gillar detta.
 3. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Använder Woods. Valde en modell som är automatisk baserat på luftfuktighet, som klarar lägre temperaturer och som kan avfrosta själv.
  Vi har kyla så inga problem med temperatur och fuktigheten är mest viktig att hålla under 75 och över 60 (ish)
   
  Pontus och Niklas.Ö gillar detta.

Dela sidan