Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Vin på Les Quatre Saisons i Basel

Jerobaum

Medlem
Besöker LEs Quatre Saisons i Basel på måndag. Verkar vara rätt trevlig vinlista, min kund är inne på bourgogne för tillfället (både rött och vitt). Tar gärna emot tips då jag är rätt svag på äldre bourgogne.

Bifogar vinlistan som fil, tyvärr på tyska.
 

Attachments

  • LQS-Wine menu.pdf
    420 KB · Visningar: 326

Silenos

Medlem
På den vita sidan hade jag kunna tänka mig Bernard Moreaus byvin. Kalasårgång från stabil producent till nästan ok premie, ungt dock, risken är att det är lite väl stramt. Mest spännande tycker jag annars är Chartrons Chevalier-Montrachet. Om du inte tycker det är lett att skicka tillbaka defekta flaskor på restaurang vill säga. Mer än rimligt prissatt, fin årgång; frågetecken för producenten från min sida dock. Och så är det ju det där med förtida oxidation... OK'a med vinkyparn att det är OK att rata om det är sherry i flaskan, innan beställning.

Gällande rött så var det att många s.k. restaurangårgångar som trängdes, tillsammans med årgångar som inte bör drickas just nu. Grivots Clos Vougeot kan kanske vara nåt, ungt men inte rysligt så. Rimligt prissatt är annars Bouleys Volnay, men en tia kan vara mycket ogin nu med lite otur. Hudelot-Noellats Beaumont 09 bör vara ett säkert kort. Många tycker säkert att Groffiers Amoureuses är flaskan som står ut i den listan, men själv har jag inget förtroende för varken producent eller årgång; men visst, är kontraktet viktigt så impar ju alltid en pava de älskande, så varför inte :) För övrigt så hade jag hållit mig undan tolvorna; bra årgång men tokstängd.

Ändring: stav
 
Last edited:
Trådskapare
Jerobaum

Jerobaum

Medlem
Ta
På den vita sidan hade jag kunna tänka mig Bernard Moreaus byvin. Kalasårgång från stabil producent till nästan ok premie, ungt dock, risken är att det är lite väl stramt. Mest spännande tycker jag annars är Chartrons Chevalier-Montrachet. Om du inte tycker det är lett att skicka tillbaka defekta flaskor på restaurang vill säga. Mer än rimligt prissatt, fin årgång; frågetecken för producenten från min sida dock. Och så är det ju det där med förtida oxidation... OK'a med vinkyparn att det är OK att rata om det är sherry i flaskan, innan beställning.

Gällande rött så var det att många s.k. restaurangårgångar som trängdes, tillsammans med årgångar som inte bör drickas just nu. Grivots Clos Vougeot kan kanske vara nåt, ungt men inte rysligt så. Rimligt prissatt är annars Bouleys Volnay, men en tia kan vara mycket ogin nu med lite otur. Hudelot-Noellats Beaumont 09 bör vara ett säkert kort. Många tycker säkert att Groffiers Amoureuses är flaskan som står ut i den listan, men själv har jag inget förtroende för varken producent eller årgång; men visst, är kontraktet viktigt så impar ju alltid en pava de älskande, så varför inte :) För övrigt så hade jag hållit mig undan tolvorna; bra årgång men tokstängd.

Ändring: stav
Tack!
 
Toppen