Vinbutiker i Reims

Diskussion i 'Resor' startad av Carl-Johan Larsson, 19 juni 2016.

 1. Bilar till Spanien med sambo och dotter i början av Juli. Passerar förbi Reims på vägen ner mot Atlantkusten. Har begränsat med tid och inte riktigt möjlighet att göra så många producentbesök man skulle önska, med en ettårig dotter och en mer måttligt intresserad sambo ;). Har någon bra tips på en välsorterad vinbutik i Reims med bra utbud på framförallt småodlarchampagner?
   
 2. MartinE

  MartinE Medlem

  La Cave Colbert eller Les Caves du Forum!

  Men ett starkt tips är att inhandla flaskorna på vägen hem istället! Om du inte har tänkt dricka dem nere i Spanien förstås! :)
   
 3. magnum

  magnum Epernay, Frankrike

  I Epernay finns butiken le520.fr (hela sortimentet finns på deras hemsida) som har de flesta av ¨toppodlarna¨ samt La Fine Bulle med ett stort sortiment av odlare under topnivån.
   
 4. Emanuel

  Emanuel - Ad astra per alas amforae

  På torget vid katedralen Reims ligger ju ett par butiker och en del gillar ju Le Parvis men jag föredrar Délices Champagne som är en mindre butik som ligger vägg i vägg. Han har bättre priser och ofta bra utbud på okända småodlare.
   
  Carl-Johan Larsson gillar detta.
 5. Stort tack för alla tips! Hade såklart helst handlat på hemvägen, men vi åker hem en annan väg istället: A7:an förbi södra, norra rhone samt Bourgogne... Bilen kommer att vara knökfull med flytande produkter
   
 6. Per Karlsson

  Per Karlsson Medlem

  Bearman gillar detta.

Dela sidan