Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Vrakchampagne

Nästa vecka är det ju auktion där vissa av vinerna som hittades utanför Åland säljs. Decanter har en artikel där Tom Stevenson tar bladet från munnen och säger vad han tycker:
Stevenson, who tasted the Veuve Clicquot along with wine journalists and Veuve Clicquot’s chef de cave Dominique Demarville, said it ‘reeked of horse manure’.

Jämför man med vad vår svenska stjärna Richard Juhlin tycker så får man väl säga att det skiljer på tycke och smak
Richard Juhlin of auctioneers Artcurial, in charge of the 8 June sale, said he preferred to call the smell ‘cheese’ or, more specifically, ‘brie de meaux’; in the auction catalogue he describes the aromas as ‘floral and citrus’

Verkar som de två herrarna inte är helt överens :)
 

Jimmy Forsman

Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot.
Vet ju alla att "J-Dawg" är den som har koll på verkligheten. Själv har jag alltid haft svårt att skilja på roquefort och svingödsel. Lätt miss att göra där i gränslandet mellan ost och dynga.
 
SV: Vrakchampagne

Även Bengt Frithiofsson fick ju förmånen att prova vrakchampagnen. Han fann inga dofter av hästdynga (dock av Epoisses-ost och Pont-l'Évêque ). Poesin i hans kommentar är svår att motstå :)

Juglar: Bärnstensfärgad. Överraskande koncentrerad doft av nyplockad svamp – svart trumpet, kantareller, Karl Johan och lövtäckt jord innan snön faller. Rostiga järnankare, knäckig, mörkt bröd. Epoisses-ost. Massiv sötma, inga bubblor. (Inte ens en viskning då korken drogs. )

Veuve Clicquot: Något ljusare bärnsten. Samma massiva sirapssötma – mätt till 70 g per liter. Mörkt bröd, ängsblommor, Pont l´Evêque. Och som när solen går ur moln: en friskt uppdykande limefrisk syra! En vacker flicka i högklackat dansar över mina smaklökar. Vilken häpnadsväckande spänstig 180-åring!
 

Jos

Medlem
SV: Vrakchampagne

Klart imponerad av att någon faktiskt även häller in det i munnen och sväljer om det luktar enligt ovan...
 
Toppen