Känns som att jag varit med i den här diskussionen innan i annan tråd
? Ja, vit kapsel är torr. Men "torr" i Tyskland kan betyda upp till 9g/l socker. 9g/l uppfattar jag som söt i mina smaklökar. Jag tror att en Auslese (som redan skördas sent) med *** = väldig sent + noggrann druvsortering kan hamna i den övre delen av "torr"? Bara en känsla. Nu vet jag att Molitor aldrig vill prata residualsocker så hos honom är det något man inte får reda på. Själv är jag ganska känslig för alltför söta rieslings - iaf unga sådana då jag tycker det tar tid att få balans mellan sötman och syran. Nu får jag ändå krypa till korset och erkänna att efter den gigantiska provningen (>20 viner) hos Molitor i somras så hade jag mer grön (feinherb) än vit kapsel med mig hem då jag tyckte att de flesta Molitors med vit kapsel och utan *
r var så krispigt torra att smaken försvann emedan feinherb var bara en aning söt med härliga smaker..
Jag sitter nu på en solig altan med
2011 Molitor Wehlener Sonnenuhr Spätlese (vit) och njuter
(den är torr även i min mun)