Wine Rebels
Leverantör
Hej vinvänner!
Vi, Wine Rebels, är en svensk vinimportfirma som etablerades 2016 och som fokuserar på småskaliga, kvalitetsdrivna producenter i Sydafrika – framförallt från de mindre kända vindistrikten. Vi erbjuder våra viner till konsument via SB´s beställningssortiment, samt direkt till restaurang och bar. Vi är nya här på forumet, och för att introducera oss själva har vi saxat lite ur en intervju med oss i BKWine:
__________________________________________________________________________________________________
Hur kommer sig att ni fokuserar på just Sydafrika? Hur kom ni på idén att starta den här verksamheten?
Det handlar först och främst om en passion för välgjorda viner, och en vilja att bidra och dela med oss. Vi var bosatta 7 månader i Sydafrika, och var nog måttligt imponerade av mycket av de viner som vi provade i början. Efter ett tag började vi upptäcka ett segment av producenter som flög mer under radarn och inte syntes i de flesta vinbutiker. Vi ägnade mer och mer tid åt att resa utanför de etablerade vinrutterna, och lärde känna passionerade människor som för hand framställer små volymer av personliga viner i hyrda källarutrymmen.
Efter dessa upptäckter visste vi att vi behövde vara med i den här utvecklingen och att Sverige behövde få ta del av den. Det är dags för Sydafrika att få visa sin rätta potential på vinscenen. Från början. Landet presterar idag på en otrolig nivå och förtjänar all uppmärksamhet de kan få.
Vilka är ”ni”? Är vinimport er huvudsakliga verksamhet, eller jobbar ni med annat också? Berätta lite om företaget och om ni som jobbar där.
Vi är ett familjeföretag som arbetar för att kunna stå på egna ben, och återinvesterar all omsättning för att kunna växa stabilt. Vi är två delägare som även arbetar del- respektive heltid med våra ”andra” yrken. Ludvig har tidigare varit verksam som kock under flera års tid, samt är utbildad bartender, innan han sadlade om och blev kirurg inom öron-, näs- och halsområdet. Hanna är kemiingenjör och disputerade inom livsmedelsteknik på choklad i mikroskopisk skala – nu aktiv som konsult inom life science.
____________________________________________________________________________________________________
Vill ni läsa mer, finns hela artikeln tillgänglig online på: http://www.bkwine.com/sv/reportage/...ner-fran-sydafrika-wine-rebels-per-pa-forbes/
____________________________________________________________________________________________________
Vi tänkte också ta tillfället i akt att presentera de viner vi har i beställningssortimentet just nu:
· 2015 JH Meyer Palmiet Pinot Noir (77294)
https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/palmiet-7729401
Johan Meyer gör finkänslig Pinot Noir från utvalda vingårdslägen, i detta fall en vingård på 320 m höjd i svala Elgin. 100% hela druvklasar pressas och jäser 10 dagar, med ytterligare 3 veckors skalmaceration innan 11 månaders lagring på jästfällningen i använda franska ekfat. Buteljeras ofiltrerat. Elegant och slankt med massor av röd frukt.
· 2015 JH Meyer Elands Rivier Pinot Noir (71050)
https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/elands-rivier-7105001
Denna Pinot Noir framställs på exakt samma vis som ovanstående. Vingården är belägen på 720 m höjd i det lilla ursprunget Elandskloof, öster om Franschhoek. Skillnaden i växtplats märks tydligt, och det är intressant att prova båda dessa viner bredvid varandra. En nyans mörkare och jordigare än Palmiet. Meyer gör även en tredje slngle vineyard-Pinot Noir på samma sätt – Cradock Peak – som kommer ingå i vår portfölj från hösten 2017.
· 2014 Mount Abora Koggelbos (75275)
https://www.systembolaget.se/dryck/vita-viner/mount-abora-7527501
100% Chenin Blanc från två lågavkastande lägen i Swartland. Hela druvklasar pressas och jäser på använda 300L franska ekfat. 6 månader på jästfällning med regelbunden batônnage, därefter ytterligare 9 månader på samma fat. Buteljeras ofiltrerat. Äppligt oxidativt, med seriös kropp och balanserande syra.
· 2015 Mount Abora Saffraan (71735)
https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/mount-abora-7173501
I de flesta vinregioner är 100% Cinsault något ovanligt – men i Sydafrika har druvan fått ett riktigt uppsving och Saffraan var ett av de viner som banade vägen för denna renässans. Frukten skördas tidigt från äldre (>35 år) bush vines i Swartland, jäser spontant på ståltank och genomgår 6 månaders mognadslagring på neutral fransk ek innan det buteljeras ofiltrerat. Juicigt, floralt och strukturerat.
· 2014 Silwervis Chenin Blanc (lanseras 170701 i BS)
Chenin Blanc från granitjordar på Paardebergs sluttningar i Swartland. Hela klasar läggs på ståltank där kolsyrejäsning påbörjas och frukten krossas försiktigt för hand under 2 veckors tid. Därefter dras juicen om till ett enda betongägg för 12 månaders slutlagring. Ofiltrerat med unik personlighet, en stor vinupplevelse tycker vi.
____________________________________________________________________________________________________
Avslutningsvis - tack för att vi fått möjlighet att presentera oss här på forumet! Mer information finns på vår hemsida – www.winerebels.se - där vi även har en mail-lista man kan skriva upp sig på, samt på Instagram: @wine_rebels
Bästa hälsningar,
Wine Rebels
Vi, Wine Rebels, är en svensk vinimportfirma som etablerades 2016 och som fokuserar på småskaliga, kvalitetsdrivna producenter i Sydafrika – framförallt från de mindre kända vindistrikten. Vi erbjuder våra viner till konsument via SB´s beställningssortiment, samt direkt till restaurang och bar. Vi är nya här på forumet, och för att introducera oss själva har vi saxat lite ur en intervju med oss i BKWine:
__________________________________________________________________________________________________
Hur kommer sig att ni fokuserar på just Sydafrika? Hur kom ni på idén att starta den här verksamheten?
Det handlar först och främst om en passion för välgjorda viner, och en vilja att bidra och dela med oss. Vi var bosatta 7 månader i Sydafrika, och var nog måttligt imponerade av mycket av de viner som vi provade i början. Efter ett tag började vi upptäcka ett segment av producenter som flög mer under radarn och inte syntes i de flesta vinbutiker. Vi ägnade mer och mer tid åt att resa utanför de etablerade vinrutterna, och lärde känna passionerade människor som för hand framställer små volymer av personliga viner i hyrda källarutrymmen.
Efter dessa upptäckter visste vi att vi behövde vara med i den här utvecklingen och att Sverige behövde få ta del av den. Det är dags för Sydafrika att få visa sin rätta potential på vinscenen. Från början. Landet presterar idag på en otrolig nivå och förtjänar all uppmärksamhet de kan få.
Vilka är ”ni”? Är vinimport er huvudsakliga verksamhet, eller jobbar ni med annat också? Berätta lite om företaget och om ni som jobbar där.
Vi är ett familjeföretag som arbetar för att kunna stå på egna ben, och återinvesterar all omsättning för att kunna växa stabilt. Vi är två delägare som även arbetar del- respektive heltid med våra ”andra” yrken. Ludvig har tidigare varit verksam som kock under flera års tid, samt är utbildad bartender, innan han sadlade om och blev kirurg inom öron-, näs- och halsområdet. Hanna är kemiingenjör och disputerade inom livsmedelsteknik på choklad i mikroskopisk skala – nu aktiv som konsult inom life science.
____________________________________________________________________________________________________
Vill ni läsa mer, finns hela artikeln tillgänglig online på: http://www.bkwine.com/sv/reportage/...ner-fran-sydafrika-wine-rebels-per-pa-forbes/
____________________________________________________________________________________________________
Vi tänkte också ta tillfället i akt att presentera de viner vi har i beställningssortimentet just nu:
· 2015 JH Meyer Palmiet Pinot Noir (77294)
https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/palmiet-7729401
Johan Meyer gör finkänslig Pinot Noir från utvalda vingårdslägen, i detta fall en vingård på 320 m höjd i svala Elgin. 100% hela druvklasar pressas och jäser 10 dagar, med ytterligare 3 veckors skalmaceration innan 11 månaders lagring på jästfällningen i använda franska ekfat. Buteljeras ofiltrerat. Elegant och slankt med massor av röd frukt.
· 2015 JH Meyer Elands Rivier Pinot Noir (71050)
https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/elands-rivier-7105001
Denna Pinot Noir framställs på exakt samma vis som ovanstående. Vingården är belägen på 720 m höjd i det lilla ursprunget Elandskloof, öster om Franschhoek. Skillnaden i växtplats märks tydligt, och det är intressant att prova båda dessa viner bredvid varandra. En nyans mörkare och jordigare än Palmiet. Meyer gör även en tredje slngle vineyard-Pinot Noir på samma sätt – Cradock Peak – som kommer ingå i vår portfölj från hösten 2017.
· 2014 Mount Abora Koggelbos (75275)
https://www.systembolaget.se/dryck/vita-viner/mount-abora-7527501
100% Chenin Blanc från två lågavkastande lägen i Swartland. Hela druvklasar pressas och jäser på använda 300L franska ekfat. 6 månader på jästfällning med regelbunden batônnage, därefter ytterligare 9 månader på samma fat. Buteljeras ofiltrerat. Äppligt oxidativt, med seriös kropp och balanserande syra.
· 2015 Mount Abora Saffraan (71735)
https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/mount-abora-7173501
I de flesta vinregioner är 100% Cinsault något ovanligt – men i Sydafrika har druvan fått ett riktigt uppsving och Saffraan var ett av de viner som banade vägen för denna renässans. Frukten skördas tidigt från äldre (>35 år) bush vines i Swartland, jäser spontant på ståltank och genomgår 6 månaders mognadslagring på neutral fransk ek innan det buteljeras ofiltrerat. Juicigt, floralt och strukturerat.
· 2014 Silwervis Chenin Blanc (lanseras 170701 i BS)
Chenin Blanc från granitjordar på Paardebergs sluttningar i Swartland. Hela klasar läggs på ståltank där kolsyrejäsning påbörjas och frukten krossas försiktigt för hand under 2 veckors tid. Därefter dras juicen om till ett enda betongägg för 12 månaders slutlagring. Ofiltrerat med unik personlighet, en stor vinupplevelse tycker vi.
____________________________________________________________________________________________________
Avslutningsvis - tack för att vi fått möjlighet att presentera oss här på forumet! Mer information finns på vår hemsida – www.winerebels.se - där vi även har en mail-lista man kan skriva upp sig på, samt på Instagram: @wine_rebels
Bästa hälsningar,
Wine Rebels