Winedoctor tar betalt

Diskussion i 'Övrigt' startad av vintomas, 1 april 2013.

 1. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Winedoctor, eller Chris Kissack som han heter, har börjat ta betalt för access till det mesta materialet på sin sajt från den nyss gångna helgen. Att få recept utskrivet av doktorn kostar nu £ 45 per år. Tydligen hade han tillkännagjort planerna redan i januari, men implementerat dem först nu. På sätt och vis är jag förvånad eftersom han kört gratis i så många år.

  http://www.thewinedoctor.com/blog/2013/ ... r-readers/

  Enligt mitt tycke har Winedoctor i flera år varit den bästa gratis-vinsajten, framför allt för hans informationspackade profiler av många producenter, som jag gladeligen länkat till från min blogg eller stulit lånat information från. Jag kommer inte på någon annan gratissajt som har jobbat med samma ambitionsnivå på detta.

  Ja, allt som är bra (och en del annat också) ska tydligen avgiftsbeläggas:

  http://www.youtube.com/watch?v=OHaN8bCfsyQ
   
 2. kayaker

  kayaker Cyklist

  SV: Winedoctor tar betalt

  Trist.
  Snart bara Burgundy Report kvar som inte kostar pengar. Frågan är väl hur länge?
  Han (Bill Nanson) har ju i.o.f.s. valt att skriva en bok för att få lite betalt för jobbet, vilket jag tycker är ett sympatiskt drag.
   
 3. Erica L

  Erica L Medlem

  SV: Winedoctor tar betalt

  Vi kan ju också se det som så: om någon lägger hundratals, kanske ett tusental, timmar per år på att prova viner, resa till vingårdar, skriva ihop informationen så kanske vi, för att få tillgång till resultatet kan vara beredda att betala motsvarigheten till en medelbra Chateauneuf?

  Nu håller jag med, vi är vana vid att allt på nätet ska vara gratis, men det kan inte heller hålla i längden med så mycket arbete utan betalning. Jancis var smart, hon gjorde det snabbt och smärtfritt och delade upp informationen i två högar. Verkar gå utmärkt.
   
 4. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  SV: Winedoctor tar betalt

  Tror att det som gör det svårt är att en person som Chris Kissack börjar ta betalt efter 13 år på nätet. Från gratis till betalning är inte helt enkelt
   
 5. Peder

  Peder Medlem

  SV: Winedoctor tar betalt

  Tror det är svårt. Ett TV-program (räknar ej in public-service) får i många fall sina pengar från sponsorer, en skribent som skriver i "Allt om vin" får nog stor del av sin lön från annonser i tidningen och skribenter som vill tjäna pengar online måste räkna med att få pengarna från annonsörer. Vinbloggare däremot är hittills ganska dåliga på att skriva för pengarnas skull.

  Smart är Jancis när det gäller att marknadsföra sig. Men jag är inte så säker på att hon tjänar några stora pengar på sin betalande sektion som man finner på hennes egna hemsida. Var hon får pengar ifrån är att hon är skicklig på sin sak och många vill anlita henne för betalda jobb tror jag. Om jag inte minns fel så har tom Systembolaget pungat ut med pengar till Jancis Robinson för en utredning som sedan gick och blev hemlig.
   
 6. Guayabera

  Guayabera Medlem

  SV: Winedoctor tar betalt

  JR tjänar nog mest på sina syndikaliserade artiklar som verkar publiceras i tidningar i jordens alla hörn.
   

Dela sidan