Anonym omröstning - vinrelaterat yrke...

Diskussion i 'Övrigt' startad av Mattias S, 19 maj 2014.

?

Vilken typ av vinrelaterat professionellt yrke har finewines medlemmar?

  1. Sommelier

    2 röst(er)
    4,0%
  2. Vinimportör

    1 röst(er)
    2,0%
  3. Systembolaget

    4 röst(er)
    8,0%
  4. Restaurang (allmänt)

    1 röst(er)
    2,0%
  5. Vinskribent (pro)

    0 röst(er)
    0,0%
  6. Vinmakare (pro)

    0 röst(er)
    0,0%
  7. Vinkällare/vinförvaring

    3 röst(er)
    6,0%
  8. Distanshandlare

    2 röst(er)
    4,0%
  9. Vinutbildare (pro)

    0 röst(er)
    0,0%
  10. Vanlig vinnörd (amatör)

    37 röst(er)
    74,0%
  1. Livermore

    Livermore Medlem

    När jag var ännu yngre provade jag att maka lite vin. När man var ung och inte visste bättre tyckte jag att det smakade gott :D När någon polare nu på senare tid gjort eget vin är det antingen surt och jästigt eller översötat och jästigt. Det kanske bara var jag som hade oanade talanger inom vinmakeriet :p

    Detta var dock inga egna bär utan koncentrat från ICA :cool:
     
    StefanAkiko och Mattias S gillar detta.
  2. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Är lite förvånad över att det inte har dykt upp fler inom kategorierna "sommelier" och "Restaurang (allmänt)". Men dessa personer kanske inte vanligtvis är så intresserade av fina vinare (låter dock väldigt osannolikt)?
     
  3. Livermore

    Livermore Medlem

    De kanske pratar så mycket vin på jobb att de inte orkar på fritiden, hur nu det är möjligt :confused:
     
  4. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Äsch, det är ju skillnad på att servera "plonk" (om det nu inte gäller de lite bättre ställerna) på restaurang jämfört med att dricka och diskutera riktiga viner. ;)
     
  5. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Min första fylla var på en "polares" egengjorda vin (vinsats köpt i någon affär). Jag låg och spydde i rännstenen den kvällen. Har aldrig druckit hemmagjort vin av de slaget sedan dess. Fy faaan vad äckligt det var!
     
  6. Livermore

    Livermore Medlem

    Inte för att förespråka vinsatser, men jag tror faktiskt de är bättre nu än förut. Fortfarande på en gräslig nivå dock :)
     
  7. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Talk to my hand. :sluta:
     
  8. gece

    gece Man vänjer sig.

    Ha, ja, nog var man en riktig liten vigneron de l'ecole i skåpet under gymnasietiden. Dock mest för konsten, skaparglädjen och framför allt fyllan. Sälja? Är du dum eller? Då måste man ju ändå skaffa dricka på nåt annat sätt...
     
    StefanAkiko gillar detta.
  9. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Bara om du säljer till minderåriga, misshandlar alla fruar i kvarteret och bidrar till ett hundratal för tidiga avlidelser inom Sweriges gränser. Årligen.
     
    chambertin gillar detta.
  10. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Är du ansvarsfull?
     
    Vino fino gillar detta.
  11. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Kan knappast ha varit ssk många år sedan...
    Men: vackra minnen dör långsamt :cool:
     
  12. Livermore

    Livermore Medlem

    Relativt till hur länge jag har levt är det ett tag sen. I absolut tid är det nog inte särskilt länge sedan enligt dig :oops:
     
    StefanAkiko gillar detta.
  13. ansvarfullt tillverkar jag för eget snålt bruk. Jättesnålt faktiskt :)
     
  14. Magnus L

    Magnus L urydhtfilgukj

    Grundutbildad i vinmakning och vinodling på universitetsnivå. Har ca 130 rankor på friland som stått och fryst i ca 5 år nu. Mestadels ädla sorter och ca 10 st hybrider (Solaris) Förra året blev det (trots en bra årgång, och främst på grund av familjeskäl) en skörd på ungefär 6kg som i slutändan blev 3 flaskor vin. Kanske det dyraste vinet jag någonsin hållit i! :)
     
    mnor, kayaker, Mats och 3 andra gillar detta.
  15. Vino fino

    Vino fino Medlem

    Du måste fixa ett namn på ditt eget vin! Och en tuff etikett!

    Vi är nyfikna
     
  16. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Jag måste dessutom erkänna att jag tyckte om ditt vin, visst lite enkelt i sin natur, men fullt drickbart. :)
     
  17. Magnus L

    Magnus L urydhtfilgukj

    Tack! Nu var förvisso just det vinet inte gjort på mina egen-odlade druvor, utan icke-ädla druvor (Zilga, en Labrusca-variant) som jag fick av en bekant.
    Var inte så missnöjd, helt korrekt vin utifrån förutsättningarna. Dock tycker jag det smakar riktigt vidrigt! :)
     
  18. Magnus L

    Magnus L urydhtfilgukj

    Planen är att göra Mousserande vin. Inga planer på etiketter innan dess :)
     
  19. kayaker

    kayaker Cyklist

    Misstänker starkt att de ändå är bättre än t.ex. Umbala.
     
    Livermore gillar detta.

Dela sidan