Avsmaknings meny till champagne

Diskussion i 'Vin' startad av Skumpagne, 26 juni 2012.

  1. Skumpagne

    Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

    Sitter med en gammal kock kompis och planerar en avsmakningsmeny till champagne middag som vi tänkte ha hemma hos oss. Det vi tänkte än så länge är pilgrimms mussla, kalixrom, räkor, sparris och lågtempad anklever. Men skulle vilja ha lite mer tips om goda grejjer till. Vi har en skaldjur och fisk allergiker så alla tips är välkommna.
     
  2. KockJohan

    KockJohan Cioccolato Catering Leverantör

    SV: Avsmaknings meny till champagne

    De beror ju till stor del på vilka viner ni hadde tänkt testa till?

    Mitt tips är att bjuda in mig och min fantstiska ankleverterrine ;)
     
  3. Kostjan

    Kostjan Mot bättre vetande

  4. Skumpagne

    Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

    SV: Avsmaknings meny till champagne

    Alla får ta med sig en.champagne men tänkte själv ta någon special club, o polaren tar egly-ouriet tradition tror ja o en annan polare tar en rose. Men är du sugen o va me så kostar de att ta med.en champagne och ankleverterinne. 8)
     
  5. vintomas

    vintomas Bloggare

    SV: Avsmaknings meny till champagne

    Ost! T.ex. någon mild och krämig ost som Brillat-Savarin, en bra Brie, någon hårdost som Comté eller Parmesan. (Blåmögelost eller riktiga stinkostar ska man nog däremot undvika.) En lagrad svensk hårdost (t.ex. Västerbotten) på knäckebröd passar också oftast bra till skumpor med lagom brödig ton.

    Även oststänger och allehanda kanapéer funkar oftast bra, finns ju allehanda "röror" (tapenad o.s.v.) som man enkelt kan stryka på crostini eller dumpa i en minikrustad.

    Om ni letar efter något matigare: rätter med vitt kött, t.ex. kyckling eller kalv, kan också passa bra med lämpliga tillbehör - kanske inte för söta, men lite mild chilimarinad kan nog funka för att anknyta till det tidigare tipset...
     
  6. kayaker

    kayaker Cyklist

    SV: Avsmaknings meny till champagne

    Pitepalt lär funka bra till Champagne. :)

    Egentligen inte så underligt med tanke på fläsket (sälta) och smöret (fett). Det gäller nog mest att undvika att ta för mycket rårörda lingon.
     
  7. Per Stade

    Per Stade Lege artis

    SV: Avsmaknings meny till champagne

    Då borde det gå lika bra med stekt salt sill.
     
  8. sunqan

    sunqan Vinös

    Sill till palt:eek:

    Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
     

Dela sidan