Bar Rouge

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Elvis, 17 mars 2009.

  1. Elvis

    Elvis Medlem

    Jag ska till Bar Rouge på fredag. Är det inte någon här i forumet som är sommelier på Le Rouge?
     
  2. CH

    CH Medlem

    SV: Bar Rouge

    Var det inte Arvid som var det?
     
  3. Krisman

    Krisman Medlem

    SV: Bar Rouge

    Jo Arvid jobbar där
     
  4. Elvis

    Elvis Medlem

    SV: Bar Rouge

    Arvid, har du någon enstaka champagneflaska över som du kan tänka dig att rea ut i baren på fredag? 8)
     
  5. Arvid

    Arvid Medlem

    SV: Bar Rouge

    Jag har faktiskt sagt adjö till Stockholm och Le Rouge och har flyttat ner till Malmö.

    Om du vill dricka något lite annorlunda så finns det nog några flaskor från David Léclapart kvar. Annars... Jerome Prevosts barriquade 100% PM om du ska äta något till kanske? Smågalen, bio, ej svavlad skumpa som du inte hittar på många andra ställen i Sverige (rätt stor i Danmark dock). Be att få se Le Rouges vinlista (de har en slimmad version i baren), eller så kanske de kan skicka någon duktig från restaurangen såvida du inte kommer i värsta rushen.

    Hoppas att du hittar något riktigt gott. ;D
     
  6. Andreas L

    Andreas L Medlem

    SV: Bar Rouge

    Har du några insidertips? Undertecknad ska dit imorgon och fira sin födelsedag...
     
  7. Elvis

    Elvis Medlem

    SV: Bar Rouge

    Tack för tipsen! Jag har längtat efter att få prova Leclapart så det känns som en het kandidat.
     
  8. kayaker

    kayaker Cyklist

    SV: Bar Rouge

    Jag antar att det kan vara läge att säga grattis på födelsedagen då: Grattis Andreas!
     
  9. CH

    CH Medlem

    SV: Bar Rouge

    Instämer, Grattis!

    Väldigt nyfiken på vad du tyckte om Leclapart. Du får återkomma med noteringarna sedan.
     
  10. Arvid

    Arvid Medlem

    SV: Bar Rouge

    Stort grattis! Men jag trodde man slutade fira födelsedagar vid en viss ålder...

    Nåväl! Ska du till Le Rouge eller Le Bar Rouge? Menyerna har nog ändrats sedan jag sist var där för nån vecka sedan (jäkligt gött att vara ledig, eller arbetslös eller vad det nu kallas). Bouillabaissen på restaurangen är riktigt härlig tycker jag, och jag har svårt att motstå burgaren på baren. Men jag är hamburegertorsk. Nästan det enda jag äter när jag går ut... sorgligt.

    Vinmässigt har jag väl några små favoriter just nu:

    Ferme de la Sansonniere La Lune & Les Fourchardes, grym Chenin från Bonnezeaux, fast bara "Vin de France" på ettiketten (när tilläts det förresten, för det är ju inte ens Vin de Table de France som hans röda!?!).

    Domaine la Marele, syrahdominerad Languedoc som är helt underbar. Kolla in hemsidan: http://www.lamarele.com/ finns i "engelsk" version. :)

    Henri Bonneaus Les Rouliers VdT (02+03 om jag inte minns fel).

    Och så Lécrapart-champagnen så klart.

    Fast det där kan du ju bättre än oss alla på egen hand... Ha en fantastiskt trevlig kväll! ;D
     
  11. Keen

    Keen slan

    SV: Bar Rouge

    Grattis då!
     
  12. hampus86

    hampus86 Medlem

    SV: Bar Rouge

    Yom Huledet Same'ach! (grattis på födelsedagen!)
     
  13. Arvid

    Arvid Medlem

    SV: Bar Rouge

    Trevlig kväll för er bägge?
     
  14. Elvis

    Elvis Medlem

    SV: Bar Rouge

    Tack!
     
  15. CH

    CH Medlem

    SV: Bar Rouge

    Vad blev det Elvis?
     
  16. Elvis

    Elvis Medlem

    SV: Bar Rouge

    Jag ska dit i kväll. Missade frågetecknet i Arvids "trevlig kväll" ovan. :)
     

Dela sidan