Mattias Schyberg
Administratör
Det var ganska längesedan vi besökte Barrique, vilket känns konstigt med tanke på hur trevligt ställe det är. Bra vinlista med schysst prissättning, riktigt jäkla bra mat (bättre än någonsin) och en skön och lättsam atmosfär med en god mix mellan fine dining och barmiljö. Det var med andra ord ett riktigt kärt återseende att sätta sig till bords och äta en trerätters med lite trevligt vin.
Jag och frugan beställde in varsin förrätt, huvudrätt och efterrätt samt en flaska Pinot Noir från Oregon att skölja munnen med (se mer nedan). Drack lite enkel Riesling från Rheinhessen som förvin (2012 Riffel Riesling Trocken) som gjorde sitt jobb som aptitretare men inte mer.
Maten vi åt, både mina och frugans rätter...
Från övre vänstra hörnet:
...en flaska med 2012 Beaux Fréres Willamette Valley Pinot Noir som smakade ljuvligt både för sig själv och till maten. Mörk och frisk körsbärsfrukt med inlag av vildhallon, rabarber, ceder och krutig vanilj. Under ytan bjuds det på smarrig cement, kåda och lite rått kött. Sanslöst trevligt med lång och intensiv smak i en medelfyllig och välbalanserad kropp. Lättdrucket och elegant. 92p
Vin och mat var sublimt rakt igenom med få undantag, vilket även frugan höll med om. Pinoten funkade perfekt till både pilgrimsmusslan och "Teres major steak" som jag hade på tallriken. Jag njöt mer än jag gjort på länge. Det enda minuset var vinet till efterrätten (blandade ostar) vilket var en halvsöt Riesling från Mosel som kändes väldigt trött i syran. Glömde memorera vinet tyvärr, men det var klart trist och således inte minnesvärt.
För att summera, Barrique Wine Bar är en fantastiskt trevlig restaurang som ingen foodie eller vinnörd borde missa. Klockren rekommendation!
Jag och frugan beställde in varsin förrätt, huvudrätt och efterrätt samt en flaska Pinot Noir från Oregon att skölja munnen med (se mer nedan). Drack lite enkel Riesling från Rheinhessen som förvin (2012 Riffel Riesling Trocken) som gjorde sitt jobb som aptitretare men inte mer.
Maten vi åt, både mina och frugans rätter...
Från övre vänstra hörnet:
- Brynt biff med pepparrotskräm, rödbeta, Västerbottenost, krasse
- Halstrad pilgrimsmussla, selleripuré och murkelsås
- Teres major steak, potatis- och lökpuré, varition på lök, sås på rökt oxmärg
- Crispy pork med palsternackspuré, lökmajonnäs, pommes alumettes
- Mjölkchokladpastej med päronkompott och mint
- Barriques lagrade ostar med marmelad och hembakat knäckebröd
...en flaska med 2012 Beaux Fréres Willamette Valley Pinot Noir som smakade ljuvligt både för sig själv och till maten. Mörk och frisk körsbärsfrukt med inlag av vildhallon, rabarber, ceder och krutig vanilj. Under ytan bjuds det på smarrig cement, kåda och lite rått kött. Sanslöst trevligt med lång och intensiv smak i en medelfyllig och välbalanserad kropp. Lättdrucket och elegant. 92p
Vin och mat var sublimt rakt igenom med få undantag, vilket även frugan höll med om. Pinoten funkade perfekt till både pilgrimsmusslan och "Teres major steak" som jag hade på tallriken. Jag njöt mer än jag gjort på länge. Det enda minuset var vinet till efterrätten (blandade ostar) vilket var en halvsöt Riesling från Mosel som kändes väldigt trött i syran. Glömde memorera vinet tyvärr, men det var klart trist och således inte minnesvärt.
För att summera, Barrique Wine Bar är en fantastiskt trevlig restaurang som ingen foodie eller vinnörd borde missa. Klockren rekommendation!