Bdx en primeur, årg 2013

Diskussion i 'Vin' startad av StefanAkiko, 7 april 2014.

  1. Vino fino

    Vino fino Medlem

  2. chambertin

    chambertin Medlem

    För den som är nyfiken på att så småningom jämföra de preliminära omdömena om 2013 så är Bordoverview suverän:
    http://www.bordoverview.com/?year=2013&bank=both
    Ännu så länge ligger endast Decanters omdömen där men så smånngom kommer Parker, Suckling, Neal Martin, Jancis Robinson, Revue de vin de France, Michel Bettane & Thierry Desseauve, Tim Atkin, Jeff Leave (TheWinCcellarInsider.com) + några till.
    Man kan även gå tillbaka och se tidgare års siffor och jämföra.
     
    StefanAkiko och kayaker gillar detta.
  3. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    Har kompletterat våra 24 halvor Suduiraut med 12 halvor Climens.
     
  4. StefanAkiko

    StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London och Umeå

    2013 Rieussec ser mycket stark och spännande ut...

    13hl/hectare yield. 95.5% Sémillon, 4.5% Sauvignon. 127gm residual sugar. 1/3rd went into the grand vin. A nose of a really good lemon tart just placed in front of you, with all its citrus piquancy. Such glorious richness on the palate, with heavenly depth, opulence and lemony layers. This is all matched with fabulous acidity balance. I gave it 3 'ticks', which is rare indeed.Serena Sutcliffe, MW

    Honey and lemons. Rich but bright. You immediately get the botrytis. Beautifully balanced between richness, concentration, acidity and freshness. This has real depth and complexity. Classy and concentrated with orange marmalade finish. Very good. 93-95 Jamie Ritchie
     
  5. chambertin

    chambertin Medlem

    Verkar som om man får fortsätta hålla kontakten med dig @StefanAkiko.:)
    Lite fattigmans-Yquem (de Fargues) också till detta för att komplettera ?
     

Dela sidan