Om jag hade rest till Chablis hade jag tyckt att det var intressant att besöka Daniel Etienne-Defaix, som lagrar sina Cru-chabliser 8 år eller något sånt extra innan släpp, och därför dels bör ha ganska mycket viner som är osläppta på lager som ni kanske kan få prova och som dels har en uppenbart annorlunda filosofi mot de flesta andra. Därtill kostar vinerna inte alls mer än en genomsnittlig producent, och de jag har druckit har varit väldigt goda.
Mina övriga Chablisfavoriter kan bli svåra både att få till besök hos och lida brist på flaskor till salu, men består av de uppenbara Vincent Dauvissat och Francois Raveneau samt Pattes Loup och Alice et Olivier De Moor.
Tänkbara besök hos mindre och prisvärda producenter som jag tycker om i Cote d'Or inkluderar Chantereves, Le Grappin, Nicolas Faure, Domaine des Croix, Bernard Moreau, Elodie Roy, Hubert Lamy. Det är nog inte alla av dessa som har vin att sälja eller tid att ta emot under skördetid förstås.