V
Vincent H
Jag och sambo har haft lite problem gällandes bubblor i glasen när vi dricker champagne och kan inte riktigt reda ut exakt vad det beror på. Vi har en del teorier men vi brukar dricka antingen i Riedels vinum Riesling/Zinfandel eller deras burgundy pinot glas. Problemet är inte storleken eller formen utan att bubblorna ibland försvinner helt ibland, och detta tycks hända väldigt slumpmässigt. Vi kan ha samma flaska där det i ett glas är ett mycket levande vin men i det andra är mer eller mindre dött på bubblor. Jag gissar att detta kan ha att göra med diskningen av glasen då jag endast handdiskar dem och det är diskmedel kvar i glasen. Det som stör mig är dock att jag diskar dessa väldigt nogrannt samt sköljer ur glasen med vatten minst 10 gånger för att få bort allt, och ändå kan det hända att det skiljer sig mellan glasen. Min fråga är, vad har jag glömt eller vad gör jag fel och vad kan jag göra för att undvika att detta händer då det uppenbarligen inte är vinets fel?