Champagne på övriga druvor - erfarenheter?

Diskussion i 'Vin' startad av Sjödin, 9 februari 2009.

  1. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

    (Kära admin, jag vill minnas en tråd i ämnet men en sökning gav inget resultat. Skulle jag dock dubbelposta kanske du kan bunta ihop lite...?)

    Champagne på "de andra druvorna", Arbanne, Meslier och vilka det nu var som eventuellt kan vara tillåtna.
    Vad är era erfarenheter? Vilka finns att få tag på, vilka har ni druckit och vad tyckte ni om dem?

    Jag drack en sex-druvors-skumpa på Vin & Avec-mässan som hölls i Nacka för några år sedan som jag minns som jäkligt god, men jag kan för mitt liv inte minnas vad den hette...
    Jag har för mig att Champagneshop var importör men en koll på deras hemsida gav inget tyvärr.
     
  2. kayaker

    kayaker Cyklist

    SV: Champagne på övriga druvor - erfarenheter?

    Aubry le Nombre d'Or görs på 7 druvor om jag kommer ihåg rätt. Kan det ha varit den?
     
  3. chambertin

    chambertin Medlem

    SV: Champagne på övriga druvor - erfarenheter?

    En firma som heter Moutard-Diligent använder bl.a Arbanne, Pinot Blanc och Petit Meslier i vissa av sina cuvéer (http://www.champagne-moutard.fr).
    Dom har en cuvée som heter Cuvée des 6 Cépages.
     
  4. Krisman

    Krisman Medlem

    SV: Champagne på övriga druvor - erfarenheter?

    Har druckit en på Pinot Blanc, kommer dock inte ihåg namnet. Den var bra, men aningen blommig har jag för mig.
    Sen fick vi nå prover på nån med Arbanne, från Aube till jobbet. Den var nog mest skum!
     

Dela sidan