Franska Vinkompaniet
Leverantör
Från Languedoc-Roussillon har vi nu glädjen att kunna introducera Domaine Jean-Louis Tribouley.
Jean Louis Tribouley odlar bara drygt 10 hektar runt den lilla byn Latour de France i Roussillon, nära spanska gränsen. Odlingen är ekologisk (certifierad ”Agriculture Biologique”) och helt utan kemisk bekämpning, konstgödning, bordeauxvätska eller andra påfund. Jordmånen är mager med mycket skiffer som ger vinerna mineraltoner och en distinkt, skön syra. Skördeuttaget är extremt lågt, 12-15 hl/ha!
Vinerna är resultat av ett småskaligt (ni skulle se hans lilla cave) hantverk där terroir och årets arbete på fälten avgör resultatet. Manuell skörd, jäsning enbart med vildjäst, ingen klarning eller filtrering och i sällsynta fall extremt små mängder svavel (och då endast vid buteljering) men för det mesta inte ens det. Det är nog vad som i folkmun brukar kallas naturvin. Jean Louis kallar det själv för terroirvin (vin de terroir).
Vinerna är friska, fylliga och med en härlig syra. Aromer av kryddor, mörka bär, lite läder och framförallt Garrigue (en i landskapet dominerande buskvegetation av vilda örter) finns ständigt närvarande.
Läs mer om vinerna vi nu introducerar i nyhetsbrevet (klicka på länken):
http://app.mailerlite.se/h2m5n2
Blanda lådor helt fritt. Hemleverans kvällstid ingår i priserna och vi betalar självfallet moms och alkoholskatt på allt ni beställer hos oss.
Franska Vınkompaniets.a.r.l.
19 Boulevard de l'Estérel
Terrasses de Théoule 101
06590 Théoule sur Mer
France
Tel. +33 4 92 92 88 35
mob. + 46 730 38 69 67
info@franskavinkompaniet.com
www.franskavinkompaniet.com
Jean Louis Tribouley odlar bara drygt 10 hektar runt den lilla byn Latour de France i Roussillon, nära spanska gränsen. Odlingen är ekologisk (certifierad ”Agriculture Biologique”) och helt utan kemisk bekämpning, konstgödning, bordeauxvätska eller andra påfund. Jordmånen är mager med mycket skiffer som ger vinerna mineraltoner och en distinkt, skön syra. Skördeuttaget är extremt lågt, 12-15 hl/ha!
Vinerna är resultat av ett småskaligt (ni skulle se hans lilla cave) hantverk där terroir och årets arbete på fälten avgör resultatet. Manuell skörd, jäsning enbart med vildjäst, ingen klarning eller filtrering och i sällsynta fall extremt små mängder svavel (och då endast vid buteljering) men för det mesta inte ens det. Det är nog vad som i folkmun brukar kallas naturvin. Jean Louis kallar det själv för terroirvin (vin de terroir).
Vinerna är friska, fylliga och med en härlig syra. Aromer av kryddor, mörka bär, lite läder och framförallt Garrigue (en i landskapet dominerande buskvegetation av vilda örter) finns ständigt närvarande.
Läs mer om vinerna vi nu introducerar i nyhetsbrevet (klicka på länken):
http://app.mailerlite.se/h2m5n2
Blanda lådor helt fritt. Hemleverans kvällstid ingår i priserna och vi betalar självfallet moms och alkoholskatt på allt ni beställer hos oss.
Franska Vınkompaniets.a.r.l.
19 Boulevard de l'Estérel
Terrasses de Théoule 101
06590 Théoule sur Mer
France
Tel. +33 4 92 92 88 35
mob. + 46 730 38 69 67
info@franskavinkompaniet.com
www.franskavinkompaniet.com