Evening Land Winery Dinner

Diskussion i 'Vin' startad av Mattias S, 19 januari 2014.

  1. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Den 25 januari gästar Amandine Piot från Evening Land Vineyards Norda Bar & Grill i Göteborg.

    Skall tydligen vara en av de bättre producenterna i Oregon och de gör vin på både PN och Chardonnay som är kritikerrosade.

    Kommer själv vara där ihop med frugan. Är det någon från forumet som skall dit?
     
  2. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Har nu även koll på vilka viner som kommer att serveras, även om det är väl ospecificerat när det gäller fransoserna:

    Eola Amity Hills Pinot Noir 2011
    Seven Springs Vineyard Pinot Noir 2011
    Seven Spring Vineyard Chardonnay 2011
    Seven Spring Vineyard La Source Chardonnay 2011
    Pouilly-Fuissé 2011
    Meursault Village 2010
    Côte de Nuits Village 2011
    Vosne-Romanée 2010

    Vad tror ni om upplägget och vad man kan förvänta sig?
     
  3. Arvid

    Arvid Medlem

    2011 Oregon är fantastiskt och EL en av de bästa producenterna. Så tror man kan ha höga förväntningar. Bourgognerna är helt OK, bra value.
     
  4. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Ok, låter bra. Tack för inputen :)
     
  5. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite Administratör

    Fel sida av Sverige, tyvärr :). Göteborg får allt fler trevliga vinbarer och engagemang.
     
  6. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Är jävlar i min låda på tiden! Vi har varit svältfödda länge här. Inte övergödda och trötta som er på östkusten!
     
  7. Mattias S

    Mattias S Administratör

    Så, nu var denna provning avklarad. Samtliga viner var gjorda av producenten Evening Lands, som gör vin i både Oregon, Kalifornien och Bourgogne. Bra viner rakt igenom, men inget som lyckades lämna ett starkt intryck.

    Av de vita så var Meursault trevlig men ordinär. Lite sedvanlig gul äpplefrukt åt det bokna hållet, lite ylle och mineral, med lite fetma och mjuk syra.

    Bäst av de vita var La Source 2011 som kändes oerhört friskt, med gröna äppleskal, läskande citron och en oerhört salivframkallande syra. Lite sälta och metall (åt järn) i eftersmaken. Trots detta lite anonymt och generiskt. Kanske borde det lagras några år för ökad komplexitet?

    Bäst av de röda var Vosne-Romanee, med fin och fet körsbärsfrukt samt ngt pepparmint och lagerblad. Väldigt drickmogen och välbalanserad med bra syra. Bra Bourgogne, men inget jag kommer att minnas.

    Pinoterna från Oregon var koncentrerade, ngt bittra och trevliga, men kändes unga, spretiga och aningen reduktiva. Bäst av dessa var Seven Springs Vineyard. Mörkfruktig (sura björnbär och omogna biggaråer), stallig och kryddig åt peppar. Rejäl syra och relativt tanninrikt (Pommard-känsla). Tydlig beska i slutet. Kan säkert bli rejält trevlig efter lite lagring.

    Största behållningen var i slutändan deltagarna och det trevliga arrangemanget.
     
    Last edited: 26 januari 2014

Dela sidan