Finewines vinferno, uppföljningstråden

Diskussion i 'Övrigt' startad av anders, 2 september 2008.

  1. Keen

    Keen slan

    SV: Finewines vinferno, uppföljningstråden

    Ja, han borde få nåt slags pris :D

    Jag vågar inte ens gissa på hur låg nivån är på hans eget forum ;D Får väl sparken direkt man öppnar startsidan ;D
     
  2. Jos

    Jos Medlem

    SV: Finewines vinferno, uppföljningstråden

    Fan.. jag är redan sugen på nästa vinferno :p
     
  3. SUPRA

    SUPRA Bäst

    SV: Finewines vinferno, uppföljningstråden

    [​IMG]
     
  4. anders

    anders Medlem

    SV: Finewines vinferno, uppföljningstråden

    Jaha, då har man vaknat till liv igen.

    Det känns något osolidariskt att få höra att det smögs med en Krug 98 sedan jag kastat mig i en taxi. Nåja, middagen hos Juhlin innehöll en del trevligheter den med. ;D Krug använde han i såsen. :D

    1998 Mumm de Cramant (magnum)

    2002 Mumm de Cramant
    2002 Deutz Blanc de Blancs
    2002 Louis Roederer Blanc de Blancs
    1998 Pol Roger Blanc de Chardonnay

    2003 Louis Roederer
    2002 Mercier
    2002 Taittinger
    2002 Veuve Clicquot (korkad)

    2000 De Castellane
    2000 Moet & Chandon (korkad)
    1999 Laurent-Perrier
    1999 Pol Roger

    Saint-Reol (magnum)

    1998 Deutz
    1998 Henriot
    1996 Laurent-Perrier
    1995 Boizel Joyau de France

    1990 Deutz Vinotheque
    1990 Veuve Clicquot Rare Vintage
    1988 Veuve Clicquot Rare Vintage
    1985 De Castellane Commodore (högst tveksam, tonerna i min näsa och mun fick mig att tänka på limstift)

    1966 Perrier-Jouet

    Eftersom jag dessutom varit på galamiddag kvällen (och natten) innan med en hel hoper Alsaceviner (glömde naturligtvis menyn) samt upp tidigt för tågresa kändes det inte helt nödvändigt att gå ut och dricka starksprit efter champagnen.
     
  5. anders

    anders Medlem

    SV: Finewines vinferno, uppföljningstråden

    Måste ju naturligtvis lägga till upptakten hos 1CRU (mycket trevligt). Ramlar in där och medan jag står och väntar på skumpan som 1CRU ämnar bjuda dyker Revol Ajoir upp och senare även hans sambo(?). Snart har även Sjödin anlänt.
    Jag piper iväg till hallen för att fixa lite lunch och när jag står bredvid entren och käkar kommer Keen, CH och Krug in. De har förfestat på Grappe och har med sig slattar av Torbreck Shiraz 02 och FX Pichler Loibner Berg Riesling Smaragd 02. Goa grejer.
    Det var ganska trångt i butiken när ett par kunder dyker upp och jag står med min lunch och Keen och CH har hämtat någon korvmacka som de mumsar på och halvfulla vinglas överallt. Kunderna såg något konfunderade ut. :D
     
  6. Krisman

    Krisman Medlem

    SV: Finewines vinferno, uppföljningstråden

    Hur många var ni Anders du och Juhlin?
    Jaja här kommer anteckningarna tillslut, vart massa att göra på jobbet så jag har inte haft tid förens nu.

    typ av provning: Vininferno
    plats: källaren på Wasahof
    medverkande: Krisman, Keen, Ch, Anders, Sjödin, Vintjej, Darth Angelus, El Burro Grande och Jos.

    Trimbach Fredric Emile 2001
    Ljus gyllene färg.
    Viss mognad med toner av citrus, mineral (gummi, petroleum) aningen sluten.
    Medelfylligt med skarp syra smaker som citrus, gula äpplen, vitpeppar och mineral.
    Öppnade upp sig betydligt efter att ha luftats i glaset ett tag. Mer mognad kom fram, med toner av röda mogna äpplen.

    Charlier Special Club 2000
    Gyllene färg, fin mousse.
    Stor doft, mogna röda äpplen, kakao, valnötter och kola.
    Medelhög syra, pepprig, gräddig smak med toner med mogna äpplen. aningen oxiderad.
    Lång krämig eftersmak.

    Henriot 1989
    Lätt gyllene. aningen liten mousse.
    viss mognad i doften men låg intensitet. Doft av gula äpplen, grape.
    I smaken kommer äpplena och grapefrukten tillbaka med en viss vitpeppar i eftersmaken.

    Henriot Enchanteleurs 1989
    Gyllene färg, mogen medelintensiv doft av champinjon, röda äpplen och lakrits.
    I smaken återkommer röda äpplen, grädde. Lite tråkig


    Henriot Enchanteleurs 1988
    Gyllene färg, Stor krämig, smörig doft med röda äpplen och champinjoner. Fin mousse. Hög syra och mogen smak med toner av grädde övermogna äpplen, vitpeppar och aningen grapefrukt. Elegant lång eftersmak.

    La Grand Dame 1979
    Gyllene färg, Stor doft med tiner av grädde och exotiska frukter som färsk ananas och mango. Frisk stram syra och smak av lime, grädde, peppar och exotiska mogna frukter. Lång eftersmak med finess.

    Haut Brion 1994
    Granatfärg tydlig vit rim. Stor fruktig doft av hallon mogna röda bär och ceder. Mer åt det medelfylliga eleganta hållet i smaken med toner av mogna röda bär, bra syra, aningen dammiga tanniner. Lång smak. Riktigt snyggt vin.

    Coppermine Road 2004
    Djup blåröd färg. Stor doft av ceder, lakrits mörka mogna bär, svartvinbär och björnbär. Exktraktrik med medelhög syra. Bra struktur med smak av björnbär, ceder och tydliga fattoner. Tanninerna känns medelhög. Lång eftersmak.

    Lilian Syrah 2005
    Blå-lila djup färg.
    Hög intensitet på doften. Köttig doft av charkuterier Mogna bär som björnbär. Smaken har en hög koncentration med hög tannin, Kryddig smak där de rökiga charkuterierna och de mogna bären kommer tillbaka. Fick en ton av marsipan. Lång eftersmak. Härligt kraftigt syrah vin.
    Mermet Merlot/Nebbiolo 2005
    Rubinröd färg. Medelstor doft med toner av mogna röda bär, målarfärg.
    Smaken är fyllig, med en ganska stram syra och hög tannin smaker av mogna röda bär.
    Lång smak.

    Barolo Aldo Conterno Gran Bussia 2000

    Börjar tappa färg och gå mot aningen mot tegel hållet.
    Stor doft av röda bär, nypon, parfym, lummig skog och körsbär.
    Kraftig smak med härliga syra. Mogen smak med toner av nypon, mogna bär, ceder, aningen ton av svamp och kryddor. En lång eftersmak där jag hittar en pepprighet. Ett väldigt snyggt vin där kraften och elegansen går hand i hand.

    Här börjar jag bli ofokuserad!
    Nästa vin Pure 2006 Domaine La Barroche Chateauneuf-du-Pape
    Rubinröd färg. Stor alkoholig doft med fruktiga, örtiga toner.
    Kraftigt, tanninrik med smak som av lakrits och mörka bär och örter. Får en aningens mint ton.

    Quintessence dePetit manseng 1999 Domaine Cauhapé Juraçaon
    Fy fan vad bra ! (ja som sagt ofokuserad och aningen dragen, man blir ju det när man inte spottar)
     
  7. anders

    anders Medlem

    SV: Finewines vinferno, uppföljningstråden

    Ja för fan, det var bara jag och Julle på de pannorna. Vi var ganska goda och glada grabbar efter det. :D
    Men mer seriöst så räknade jag till 14 ink Julle. Då var många att betrakta som nybörjare, ja förutom Julle och jag då.
    De trodde att de låg före men jag korrigerad dem snabbt. ;D

    Ett tillägg ang La Grande Dame var att den växte oerhört i smaken under tiden som flaskan stod öppen. När vi precis dragit korken var doften redan oerhört läcker men jag tyckte att smaken var förhållandevis endimensionell.
    När vi tagit var sitt glas ställdes pavan åt sidan tills vi expedierat övriga flaskor. Då provade vi igen och jag tyckte att smaken nu var ikapp doften. Fan att man inte kan hålla tassarna i styr och låta vinet luftas. Här är det frågan om vi inte hade fått större utdelning om vi hade dekanterat vinet.

    Sedan gillade jag Haut-Brionen starkt. Vilket matvin!
     
  8. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

    SV: Finewines vinferno, uppföljningstråden

    Tack för sammanställningen Krisman!!
     
  9. Krisman

    Krisman Medlem

    SV: Finewines vinferno, uppföljningstråden

    Så lite så...

    Fan det var sjukt mkt bra med favoriter var Aldo Conterno, Hautbrion och Enchanteleurs 88 och Quintessence, största positiva överaskning var Charlier.

    Provade lite Trimbach F.E 2002 igår, 2001 är så mkt yngre och mer sluten, låta ligga ett par år till och dekka minst en timme om man öppnar nu. 2002 räcker med en halvtimmes dekantering.
     
  10. Jos

    Jos Medlem

    SV: Finewines vinferno, uppföljningstråden

    15.00 i morgon lördag? :p
     
  11. Helen

    Helen Medlem

    SV: Finewines vinferno, uppföljningstråden

    Det är så här det ska vara i alla affärer tycker jag, kunderna ska stå och mingla med ett glas bubbel, tänk om monopolet ändå kunde falla snart medans man fortfarande är ung!!!!!
    Det var väldigt trevligt att träffa er alla, kul att ni kom in och hälsade på.
    Butiken har varit en krigszon fram till igår så nu är jag talbar igen.
     
  12. anders

    anders Medlem

    SV: Finewines vinferno, uppföljningstråden

    Japp, du ser, det går bara utför. Vänta tills du ska fira bröllopsdag om tre år. Då kommer du att minnas detta här med ett leende. :D
     
  13. Krisman

    Krisman Medlem

    SV: Finewines vinferno, uppföljningstråden

    Hmm är det lördagar som är bäst för folk? Isåfall blir det om 3veckor såg jag i min kalender. Fredagar är en annan femma, då kan jag när som!
     
  14. vintjej

    vintjej Medlem

    SV: Finewines vinferno, uppföljningstråden

    Fredagar är bäst!
    Tittar på Sideways *hick* - and I'm drinking fucking merlot.
     
  15. Jos

    Jos Medlem

    SV: Finewines vinferno, uppföljningstråden

    Merlot o cabf passar perfekt ;)
     
  16. SV: Finewines vinferno, uppföljningstråden

    Varför inte... gärna före 7:e mars.
     
  17. J.S.

    J.S. Medlem

    SV: Finewines vinferno, uppföljningstråden

    Sjysst! Då blir det lite nivåskillnad på drickat ;)
     
  18. J.S.

    J.S. Medlem

    SV: Finewines vinferno, uppföljningstråden

    Jag e fortfarande på och gärna ett champagne-inferno!
     
  19. v_skogh

    v_skogh Medlem

    SV: Finewines vinferno, uppföljningstråden

    Det är frestande men jag får hålla mig till hemmaplan.
     
  20. CH

    CH Medlem

    SV: Finewines vinferno, uppföljningstråden

    Hur länge är du nere i Götet?
     

Dela sidan