Zingo
Medlem
Tänkte bjuda morsan som fyller år på lite mat. Är ingen virtuos i köket men tycker mig ha hyfsad allmän koll.
Som förrätt tänkte jag köra med plockbricka med korv/nötter/chips och nån ostbit alternativt en toast Skagen tillsammans med champagne.
Champagnen som blir kvar följer med till huvudrätten som blir moules frites med vitlöksaioli, där jag sedan kompletterar med garderobslagrade Würzburg Juliusspital Riesling eller en Vouvray CB (eller passar en chardonnay bättre? Är själv inget fan av chardonnay men ser lite tips på ekfatslagrat skulle passa till moules frites på nätet?).
Efterrätten är svårare... Har en Dr Loosen Beerenauseleese som legat och samlat damm i några år jag vill bli av med... Vad matchar man till den? Är ingen efterrättsmänniska så funderar på en ren gammaldags vaniljglass med varm hjortronsylt, skulle det funka eller har någon nåt annat tips som inte är allt för omständigt? Nåt mer fruktbaserat? Har aldrig druckit Beerenauslese själv så vet ej vad som kan tänkas passa.
Som förrätt tänkte jag köra med plockbricka med korv/nötter/chips och nån ostbit alternativt en toast Skagen tillsammans med champagne.
Champagnen som blir kvar följer med till huvudrätten som blir moules frites med vitlöksaioli, där jag sedan kompletterar med garderobslagrade Würzburg Juliusspital Riesling eller en Vouvray CB (eller passar en chardonnay bättre? Är själv inget fan av chardonnay men ser lite tips på ekfatslagrat skulle passa till moules frites på nätet?).
Efterrätten är svårare... Har en Dr Loosen Beerenauseleese som legat och samlat damm i några år jag vill bli av med... Vad matchar man till den? Är ingen efterrättsmänniska så funderar på en ren gammaldags vaniljglass med varm hjortronsylt, skulle det funka eller har någon nåt annat tips som inte är allt för omständigt? Nåt mer fruktbaserat? Har aldrig druckit Beerenauslese själv så vet ej vad som kan tänkas passa.