Grilltider.

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av EuphoniC, 24 april 2008.

  1. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

    SV: Grilltider.

    ALLA källor jag kollat upp förespråkar ju att gris ska upp i 69 grader, så jag har ju litat på det för att slippa mask i magen... ;D
    Men det kanske är läge att testa en runda till med 10 grader ner på termometern då..

    Högreven då, vad fan hände med den?
     
  2. vintjej

    vintjej Medlem

    SV: Grilltider.

    När jag gör "fall-of-the-bone-ribs" kokar jag dem i och låter de eftermarinera i god marinad under natten. Sedan kör jag lite glaze efter grillning.
    De blir inte torra.
     
  3. ae

    ae Medlem

    SV: Grilltider.

    Stormkokning torkar ut köttet. Köttet ska bara sjuda vid kokning. Kanske det som är problemet.
     
  4. vintjej

    vintjej Medlem

    SV: Grilltider.

    ?
    Jag stormkokar inte. Och jag tror inte Sjödin kokar alls?
     
  5. ae

    ae Medlem

    SV: Grilltider.


    "Test 2. Högrev på hel bit som kokades i två timmar. Kyl över natten. Skivades, grillades och penslades med glaze. Resultat = Torrt!!"

    Jaså... ;)
     
  6. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

    SV: Grilltider.

    Jaja, sjuder då... Jag stormkokar såklart inte.
     
  7. vintjej

    vintjej Medlem

    SV: Grilltider.

    Missade det där.:)
    Men jag skulle isf tippa på att en eftermarinering efter kokningen kunde vara bra.
     
  8. Per Stade

    Per Stade Lege artis

    SV: Grilltider.

    Grillade en ungtupp på knappa 3 kilo i fredags.
    För att grilla en hel fågel behövs minst en 57 cm stor grill
    och helst en med termometer i locket:
    http://www.webergrill.se/One-Touch-Gold-57-MT-266.aspx
    Och ett fantastiskt tillbehör är fågelhållaren:
    http://store.weber.com/Items/GrillingTo ... x?pid=1242
    som av någon anledning inte finns i katalogen i Sverige längre.
    I fördjupningen i mitten går det att fylla på lämplig vätska -
    öl eller vin och kryddor. Det är en rad små hål i den del som
    ser ut som en hjälm med vingar och som man trär upp
    fågeln på. Genom dem tränger ångan upp. Marinerar fågeln
    inifrån under grillningen! Och allt fett rinner ner i skålen.

    Ursprunget till tekniken är beer can chicken där jänkarna
    tog en halvfull ölburk som kycklingen träddes upp på.
    Lite vinglingt men funkar faktiskt bra på vanliga små kycklingar
    som finns i matbutikerna.
    Obs färsk kyckling! Fryst kyckling finns det bara en sak att göra
    med - kasta bort (för att travestera Leif Mannerström).

    Tekniken att grilla hel fågel går ut på att ta bort det övre grill-
    gallret och fylla brikettkorgarna på ömse sidor med briketter.
    Lägg på locket och stryp både och nedre spjället nästan helt.
    Med termometern i locket kontrolleras temperaturen. När den är
    150-170 grader är det dags att ställa in fågeln.
    En och en kvarts timme för en standardkyckling på 1,3 kg och
    kanske 2 för vår stora. Kolla temperaturen då och då och justera spjällen.

    Behöver jag tillägga att vår ungtupp blev fantastisk?

    P.S. Hittade faktiskt kycklinghållaren även i den svenska katalogen:
    http://www.webergrill.se/Weber®-Style™-Tools-259.aspx
     
  9. weezer

    weezer Medlem

    SV: Grilltider.


    En rimming innan kan vara bra, eventuellt. Pröva helt enkelt.
     
  10. SUPRA

    SUPRA Bäst

    SV: Grilltider.

    Forumet funkar bra :D
     
  11. anders

    anders Medlem

    SV: Grilltider.

    Det är något som skiter sig emellanåt när man ska skriva inlägg. Både jag och Bubblaren har haft problemet tidigare.
     
  12. SUPRA

    SUPRA Bäst

    SV: Grilltider.

    Jag med.
     
  13. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    SV: Grilltider.

    Ingen aning vad det beror på... Sjukt irriterande, men det är väl kanske vad man får när man arbetar med gratisprodukter...
     
  14. SUPRA

    SUPRA Bäst

    SV: Grilltider.

    Sjukt prisvärt iallafall ;D



    EDIT: Sorry, måste sluta klicka på redigeraknappen när jag ska citera... //Krug
     
  15. kayaker

    kayaker Cyklist

    SV: Grilltider.

    SUPRAs citat av vad Per Stade skrev ser korrekt ut iallafall. ;D
     
  16. Jimmy Forsman

    Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

    SV: Grilltider.

    Njae, det är väl mest att jag inte tycker att ni är värda mer. :)
     
  17. Bubblaren

    Bubblaren Medlem

    SV: Grilltider.

    Vad har du för underlag till det tyckandet - har du verkligen provat oss alla? Nä, jag trodde väl det - du bygger bara ditt tyckande på en massa teorier ;D
     

Dela sidan