DavidEjnar
Medlem
Hej på er!
Jag sitter med den delikata uppgiften att planera en vinprovning för en kund.
Kunden i fråga önskar en historisk vinprovning. Knepigt men roligt.
För ett gäng år sedan läste jag vinhistoria på Södertörn och fick då prova viner som hade blandats med diverse örter och kryddor och andra tillsatser för att påminna om de äldre vinerna.
Så min något förvirrade fråga är:
Sitter någon av er på tips om hur jag gör moderna viner "äldre" via olika tillsatser? (Hur smakade vinerna i gamla Rom osv)
Kanske rent av något gammalt "recept"?
Fråga gärna om ni tycker att jag är otydlig.
Tack!
/David
Jag sitter med den delikata uppgiften att planera en vinprovning för en kund.
Kunden i fråga önskar en historisk vinprovning. Knepigt men roligt.
För ett gäng år sedan läste jag vinhistoria på Södertörn och fick då prova viner som hade blandats med diverse örter och kryddor och andra tillsatser för att påminna om de äldre vinerna.
Så min något förvirrade fråga är:
Sitter någon av er på tips om hur jag gör moderna viner "äldre" via olika tillsatser? (Hur smakade vinerna i gamla Rom osv)
Kanske rent av något gammalt "recept"?
Fråga gärna om ni tycker att jag är otydlig.
Tack!
/David